Lene Westgaard-Halle. Foto: Hansi229 / Wikimedia Commons.

Høyres stortings­representant Lene Westgaard-Halle er skuffet over at SV ikke blir med i regjeringen. Arbeider­partiet og Senter­partiet alene er det dårligste alternativet for klimaet, sier hun.

Det er på Twitter at Westgaard-Halle deler sine tanker om det som nå tegner til å bli en mindretalls­regjering med to partier:

Reaksjonen hennes har også en seremoniell dimensjon:

På spørsmål fra Minervas Aksel Fridstrøm om hva som er moderne og offensivt med SV, svarer Westgaard-Halle:

De har mye god klimapolitikk og er tydelige på målene i Parisavtalen. I motsetning til SP som sår tvil om målene og heller vil bruke skattepenger på å sponse oss på bygda med billig bensin.

Westgaard-Halle er medlem av energi- og miljøkomiteen, og omtaler seg selv som «klimahippie» på sin egen Twitter-profil.

Det er ikke første gang stortings­representanten for Høyre i Vestfold flagger sympati for venstresiden.

Westgaard-Halle har tidligere tilkjennegitt sin fulle beundring for de fire demokratiske kongress­kvinnene Alexandria Ocasio-Cortez (AOC), Ayanna Pressley, Rashida Tlaib og Ilhan Omar i USA, som har vært skarpt kritisert for identitetspolitiske standpunkter.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.