Høyres landbrukspolitiske talskvinne Lene Westgaard Halle er kanskje Norges dummeste politiker. Av en eller annen grunn klarer ikke partiet å bli kvitt denne kvinnen.

Hun er kjent for å blokkere kritikere som stiller henne spørsmål på Facebook, som blant annet Kjell Erik Eilertsen. Hun er også kjent som historiens dårligste spåkone, etter at hun sa på NRK Debatten at strømprisen ville øke med 50 kroner for hver familie i kort tid. Hun sa dette i 2021, og definerte kort tid som årene frem til 2030, et år som betyr mye for henne.

Westgaard-Halle med tidenes dårligste spådom om strømpriser

Nå går hun til angrep på kjøttforbruket, skriver Trønder-Avisa.

Hun mener folk gjerne vil kutte ned på kjøttforbruket, og at landbruket bør omstille seg. Nå leder hun et nytt utvalg som skal gi et langt grønnere landbruk, ifølge Westgaard Halle.

– Vi er jo der at vi mener vi er nødt til å redusere kjøttforbruket, og at CO₂-avgift kan være med på å bidra til det. Men det betyr jo også at når du innfører avgifter som det, så må du ha gulrot på andre siden, sa hun nylig til Nationen.

Dette er bare starten, sier Høyre-politikeren. Så det skal bli verre, altså. Hun får dog ikke full støtte internt i partiet.

Økologisk melkebonde og Høyre-politiker i Trøndelag, Jan Grønningen, mener avgifter ikke er veien å gå.

– Jeg tror ikke nødvendigvis veien er å gå gjennom avgifter. Det er viktig at ikke bare næringen diskuterer, men at hele samfunnet er med på å signalisere hvordan de ønsker det fremover, og det håper jeg Høyre lytter til.

Men klimahysteriet lever fortsatt i Høyre, også i Trøndelag. De vil bare ha andre løsninger på det innbilte problemet. Slik kan man tolke uttalelsen til fylkesleder Christian Ingebrigtsen i Trøndelag Høyre.

– Jeg synes ikke uten videre at vi skal tro at økte avgifter er løsningen på alle klimaspørsmål. Med det risikerer vi at den viktige klimaomstillingen mister legitimitet i befolkningen.

Mens bønder over hele Europa demonstrerer mot galskapen har norske bønder ikke reagert. Her handler det fortsatt om å redde verden. Ingebrigtsen følger partilinjen, selv om han er forpliktet til å forsvare fylket han representerer.

– Landbruket i Trøndelag må fortsette å kutte klimautslipp, slik som andre sektorer, men jeg vil definitivt ikke stemple trøndersk kjøttproduksjon som en klimaversting.

Det bare fortsetter. Vi skal fly mindre, spise mindre kjøtt, så skal vi belønnes med lavere skatter og avgifter på andre områder. Jeg tror ikke det siste før jeg får se det.

– Det er absolutt grenser for politikk, men vi må kutte utslippene, sier han.

Personlig husker jeg den gangen Høyre var et konservativt parti, og Egil Sundar var redaktør for Aftenposten, og skrev efter i sine ledere. Nå ledes Høyre av skruller og Aftenposten av sosialister.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.