Norske bønder, dere har noe å se fram til! Slagsvold Vedum har gått til sengs med fienden! Dere har latt dere kjøpe for 30 sølvpenger i tidenes landbruksoppgjør. Dere skjønner åpenbart ikke hva dere har begitt dere ut på.

Det har bøndene i Italia, Spania, Frankrike, Tyskland, Nederland og Polen for lengst forstått. De sperrer innfartsårene til hovedstedene med traktorkolonner og dumper lastebillass med grisemøkk foran inngangen til nasjonalforsamlingene i protest mot EUs vanvittige landbrukspolitikk.

Det gjør imidlertid ikke inntrykk på de 43.000 EU-byråkratene i Brussel. For mens oppløsningstendensene i EU bare blir mer og mer åpenbare, kjører den autokratiske EU-kommisjonen ufortrødent frem stadig nytt «grønt» lovverk som begrunnes i woke pseudo-vitenskap, og som gjør livet stadig vanskeligere og mer sentralstyrt for EUs borgere.

For mens dere gjennomlever en energipriskrise som er selvpåført av en regjering hvor Slagsvold Vedum sitter som finansminister, og mens dere venter på at Barth Eide skal pakke inn ACER-4 i enda flere løgner og udokumenterte påstander om det europeiske energipolitiske samarbeidets fortreffelighet, har EU-kommisjonens vitenskapelige råd skrevet to rapporter om hvordan landbruket skal oppfylle klimamålene.

I den ene utredes EUs grønne satsing, A sustainable food system for the European Unionhttps://scientificadvice.eu/advice/a-sustainable-food-system-for-the-european-union/

I den andre utredes det hvordan EU skal klare å nå sine klimamål, EU climate Advisory Board recommends ambitious 2040 climate target and urgent transitions for the European Unionhttps://climate-advisory-board.europa.eu/news/eu-climate-advisory-board-recommends-ambitious-2040-climate-target-and-urgent-transitions-for-the-european-union.

Det er ikke akkurat hyggelig lesning. I hvert fall ikke hvis du er bonde og har dyr på båsen, eller er forbruker og spiser kjøtt, og det gjør jo de fleste av oss.

EU mener at bøndene må legge om landbruket og at forbrukerne må legge om kostholdet. Ifølge EUs vitenskapelige komite slipper kuene og grisene ut for mye metangass. De fiser rett og slett for mye. Og forbrukerne drikker for mye melk og spiser for mye rødt kjøtt, noe EU-kommisjonen mener er usunt. Forbrukerne koster medlemslandene for mye i helseutgifter.

For at klimamålene og de helsepolitiske målene skal nås, må produksjonen av rødt kjøtt ned med 89 % i forhold til produksjonen i 2021! Melkeproduksjonen skal reduseres med 70 %! Forbrukerne skal over på plantebasert kost.

Det er dét EU-kommisjonens vitenskapelige råd foreslår. Og det de foreslår, det kommer et woke-befengt EU-parlament til å vedta om ikke noen snart tar høygaflene frem. Dere har noe å glede dere til.

Her hjemme har Høyre allerede fanget opp signalene. Høyres landbrukspolitiske talskvinne Lene Westgaard Halle, beskrevet som Norges kanskje dummeste politiker, går nå til angrep på kjøttforbruket, skriver Trønder-Avisa. Hun mener at det skal kuttes ned på kjøttforbruket og at landbruket må omstille seg. Nå leder hun et nytt utvalg som skal gi et langt grønnere landbruk bl.a. ved å innføre CO₂-avgift på kjøttproduksjon.

Dere som er grisebønder på Jæren, melkebønder i Trøndelag eller reindriftssamer i Finnmark kan bare pakke sammen om ikke noe gjøres. Det kan alle småbønder som driver med sauehold, og med vedproduksjon som attåtnæring, også gjøre.

Det er bare å slakte kuer, griser og sauer, kaste ut vedovnene og belage seg på fortsatt dyr strøm og nye krav om å etterisolere huset om EU og woke-gale norske politikere skal få det som de vil.

Om da ikke treige norske bønder tar høygaflene frem, sperrer Karl Johan med traktorer og fyller Løvebakken med grisemøkk så de 169 ikke slipper ut? Så kan de sitte der og kose seg i sin egen metangass.

 

Øystein Steiro Sr.

Vaktmester

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.