Danmarks knefall for islam er blitt behørig kommentert i Document. Det er interessant å se at også venstreorienterte medier som malte fanden på veggen da Twitter skiftet eier, finner det problematisk at danskene overgir seg til islam uten sverdslag.

Hvilke maktgrep åpner danskene for for å blidgjøre muslimer? Hvilken skjebne møter fremtidens muhammedtegnere og koranbrennere?

Verktøy til beskyttelse av makt

The Guardian skriver at blasfemilover ikke bare er kritikkverdige fordi de søker å påtvinge religiøse normer på dem som ikke tror eller tror på en alternativ gud:

– Men de tjener også til å beskytte politisk makt og til å bringe meningsmotstandere til taushet.

Blasfemilover gir med andre ord politiske og religiøse ledere et verktøy til å stilne ytringer som går imot den «sanne lære».

Et standpunkt venstresiden verdig

The Guardian fortsetter med å problematisere konteksten bokbrenningene foregår i og faller ned på et standpunkt msn og den vestlige venstreside verdig:

– Å brenne en bok er ikke en form for ytring, hevder tilhengerne av den danske loven. Å forby denne praksisen er derfor ikke et spørsmål om ytringsfrihet, spesielt ikke når forbudet har til hensikt å begrense høyreekstreme aktiviteter.

Det er altså greit så lenge det rammer «høyreekstreme». «Høyreekstrem» er et elastisk begrep på venstresiden, dog ikke elastisk nok til å strekke seg inn i muslimenes rekker.

Det danske lovforslaget vil «forbyde utilbørlig behandling af genstande med væsentlig betydning for et trossamfund».

Jyllandsposten forklarer lovforslagets elastisitet:

– Alle trossamfunn eller enhver som hevder at ens religiøsitet blir provosert, kan påberope seg at deres overbevisning er blitt krenket. Lovforslaget er langt mere vidtrekkende enn avbrenning av Koranen eller Biblen og et eklatant knefall for islam.

– Kan man efter den nye loven sette søkelyset på kvinneundertrykkelsen innen islam?

– I land hvor islam hersker straffes ethvert avvik, ofte med døden. Hat, homofobi og undertrykkelse er en del av hverdagen. Er det virkelig den døren vi ønsker å åpne? Det er det vi gjør når vi tar enda et skritt mot islam. Muslimer vil ikke være fornøyd med denne loven. Det er bare enda et skritt for å påvirke vestlige demokratier, en svært vellykket strategi.

Den iranskfødte danske kunstneren Firoozeh Bazrafkan maltrakterte Koranen med et rivjern som en del av en performance-forestilling:

– Jeg er født i Iran. En gang et stolt kongedømme som delte mange verdier med Vesten. Iran var på vei til å bli en demokratisk nasjon da landet ble okkupert av islamister. Regimet baserer seg på tanketomme paroler som smuldrer hen så snart de blir utfordret. Derfor er ytringsfriheten imamenes største frykt og fiende.

Vil hun risikere å bli arrestert om den danske blasfemiloven går igjennom?

Hva med Salwan Momika?

Hva med Salwan Momika som holder seg varm med å brenne Koranen? Han er en flyktning fra Irak med førstehånds erfaring med islam. Han har flyktet fra et regime som benytter blasfemilovgivning til å «beskytte politisk makt og til å bringe meningsmotstandere til taushet». Skal han nu fengsles om han skulle varme seg på Koranen i København?

Folk kan ha gode grunner til å brenne Koranen:

Charlie Hebdo: Danmark gjeninnfører blasfemilov på sharias premisser

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.