Britiske myndigheter vurderer å utstyre asylsøkere som ankommer landet, med elektroniske sporingsbrikker, bekrefter innenriksminister Suella Braverman.

Elektroniske sporingsbrikker vurderes for å hindre at asylsøkere som ikke får plass på mottak, forsvinner, sier kilder i det britiske innenriksdepartementet til The Times.

Storbritannia sliter med overfylte asylmottak, og innenriksdepartementet undersøker nå flere alternative metoder for å kontrollere dem som venter på å få asylsøknaden behandlet.

Den foretrukne løsningen er å øke antallet plasser på mottak, men bruk av elektroniske sporingsbrikker er også et alternativ som vurderes.

– Dette gjør vi alt, sier innenriksminister Suella Braverman til The Times.

Et annet alternativ er å kutte den økonomiske støtten til asylsøkere dersom de ikke regelmessig melder seg for myndighetene mens de venter på svar på sine søknader. Dette vil imidlertid være juridisk betenkelig, blir det opplyst.

Hittil i år har over 19.000 asylsøkere tatt seg til Storbritannia ved å krysse Den engelske kanal. Det har skjedd til tross for et løfte fra statsminister Rishi Sunak om «å stanse båtene».

175.000 asylsøkere ventet ved utgangen av juni på svar på sine søknader i Storbritannia.

Les også:

Rishi Sunak vil inngå avtale med Italia for å begrense migrasjonen over Middelhavet

London: Migranter barrikaderer hotell. Krever private rom og bedre wifi

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.