Over 1000 albanske kriminelle migranter som står overfor utvisning fra Storbritannia utnytter moderne slaveri eller menneskerettighetslover for å unngå utsendelse.

Seksuelle rovdyr, voldelige kjeltringer og narkolangere utnytter alle muligheter for å frustrere rettssystemet, skriver The Sun. Alle bortsatt fra 25 albanske migranter spiller dette spillet.

Kilder fra Innenriksdepartementet (Home Office) sier disse «sjokkerende» juridiske hindrene lar «farlige» straffedømte bevege seg fritt i britiske gater.

Avsløringen kommer etter at både Rishi Sunak og hans innenriksminister Suella Braverman har satt sin ære i å stoppe båtmigrantene og slå hardt ned på falske asylgrunner. Men foreløpig ser de ikke ut til å lykkes.

Rishi Sunak forsøker en «andre Brexit» for å redde toryene

Currently, there are 1,068 Albanian convicts living in Britain – either in jail or out in the community having been released – and facing deportation.

345 av disse hevder de er moderne slaver. 268 krever asyl, og 95 har anket avslag på sine asylsøknader. De fleste andre kriminelle albanske migrantene utnytter andre juridiske muligheter.

Kun 25 av disse 1068 albanerne har ikke stilt noen spesifikke juridiske krav, og kan derfor i teorien flys ut av Storbritannia umiddelbart.

– Dette er et sjokkerende eksempel på de juridiske hindringene som forhindrer våre team som prøver å fjerne farlige utenlandske kriminelle, sier en kilde i miljøet nært Braverman.

Fokuset på kriminelle utlendingers menneskerettigheter i stedet for egne innbyggeres borgerrettigheter er i ferd med å rasere store deler av Vest-Europa. Så å si ingen som får avslått sin asylsøknad blir sendt til sitt hjemland.

Men mange av de som faktisk får innvilget asyl eller oppholdstillatelse av andre grunner reiser gjerne tilbake til det «utsatte» hjemlandet på ferie.

De som fører en mer restriktiv politikk, som Ungarn, blir behandlet som en pariakaste.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.