Demonstranter fra Greenpeace draperte torsdag en av privatboligene til statsminister Rishi Sunak med 200 meter svart stoff. Nå sier miljøminister Thérèse Coffey at alle avtalte møter med Greenpeace skal avlyses.

Dette melder The Times.

Aksjonen mot hjemmet til statsminister Rishi Sunak var en protest mot regjeringens energipolitikk, sier Greenpeace, som la ut bilder av aksjonen på X/Twitter.

Statsministeren var ikke i huset under aksjonen. En talsperson ved hans kontor i Downing Street sier at politiet ble tilkalt.

– Vi unnskylder ikke at vi vil bruke de ressurser vi har hjemme, for å sikre vår energitilførsel, slik at vi aldri blir avhengige av angripere som Putin på energifeltet, heter det i en kommentar fra Sunaks kontor. (NTB)

Aksjonen kom rett etter at Sunak annonserte at regjeringen planlegger å dele ut over 100 nye olje- og gasslisenser utenfor østkysten av Skottland.

Sunak vil åpne for oljeleting og pynte med karbonfangst

Fem aktivister ble pågrepet, men slapp raskt ut av varetekt mot kausjon. Politiet brukte to timer på å ankomme åstedet, noe som stiller spørsmål ved om Sunak vil være i trygghet hvis han oppholder seg i ett av sine flere hjem.

Priti Patel said that Suella Braverman, her successor as home secretary, should launch an inquiry. “It’s a serious breach of security of his home. We need to find out why there was not a security presence or measures,” she said.

Greenpeace har tidligere samarbeidet med britiske myndigheter, men etter denne aksjonen har de nok fått en dyp ripe i lakken.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som

e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.