USA og britene starter en reell motstand mot de shia-muslimske opprørerne i Jemen, som støttes av ayatollahene i Teheran. USA og Storbritannia har angrepet Houthi-mål i Jemen, ifølge både Biden og Sunak.

Biden har tidligere blitt anklaget fro å frykte eskalering, og USA har ikke skremt opprørerne i Jemen så langt. Nå er spørsmålet om det er en endring i strategien.

Biden skaper utrygghet for amerikanske soldater

Biden sier at de militære operasjonene skyldes angripene Jemen-opprørerne har stått bak, melder VG.

– Amerikanske styrker, sammen med Storbritannia og ved hjelp fra Australia, Bahrain, Canada og Nederland, har gjennomført vellykkede angrep mot flere mål i Jemen som blir brukt av Houthi-opprørerne for å sette navigasjonsfriheten i fare i et av de mest vitale skipsleiene i verden.

– Angrepene kommer som direkte svar på Houthienes angrep mot internasjonal skipsfart i Rødehavet, hvor de har tatt i bruk antiskips ballistiske missiler for første gang i historien. Disse angrepene har satt amerikansk personell og sivile sjøfolk i fare, og har satt internasjonal handel på spill og truet den frie sjøfarten.

Britenes statsminister Rishi Sunak beskriver handlingene som selvforsvar, ifølge Sky News.

The Times skriver at statsminister Sunak orienterte sin regjering om den militære operasjonen tidligere torsdag, og at det britiske luftforsvaret RAF har deltatt i aksjonene.

Australia, Bahrain, Canada og Nederland skal også være involvert. Man kan dermed se tendensene til en sivilisatorisk krig, men alt er nokså ferskt, så det er god grunn til å vente litt før man konkluderer.

Nok en krigssituasjon dukker med dette opp, og krig ender sjelden med noe positivt.

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving her!

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.