Storbritannias statsminister Rishi Sunak (i midten). Foto: Stefan Rousseau/Pool via AP

Statsminister Rishi Sunak sier det britisk-amerikanske angrepet mot houthiene i Jemen, vil svekke deres evne til å gjennomføre nye angrep mot skip i Rødehavet.

Natt til fredag gikk Storbritannia og USA til angrep mot houtiene i Jemen, som en reaksjon på stadige terrorangrep mot skipstrafikken i Rødehavet.

Rødehavet er en viktig internasjonal transportåre, og houtiene var i ferd med å bli en trussel for store deler av verdenssamfunnet.

Dagen etter angrepet oppsummerer britenes statsminister Rishi Sunak hendelsen:

– Vi har gjennomført en rekke angrep sammen med våre allierte, som vi tror vil forringe og forstyrre houthienes angrepsevne. Vi har rettet angrepet mot oppskytningssteder for raketter og droner, sier Sunak, som fredag er på besøk i Ukraina.

NTB-Reuters meder om saken.

Statsministeren karakteriserer nattens angrep som vellykket:

– De første indikasjonene er at angrepet har vært vellykket. Målet vårt er klart. Det er å dempe spenningene og gjenopprette stabiliteten i regionen, legger han til.

Sunaks besøk i Kyiv fredag kommer kort tid etter at Storbritannia sammen med USA angrep houthi-bevegelsen i Jemen.

I likhet med terrorgruppene Hizbollah og Hamas regnes også houtiene for å være mer eller mindre styrt av Iran. Angrepet er derfor også et slag mot Irans evne til å skape destabilisering i området.

Les også: 

USA og Storbritannia angriper i Jemen

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.