Houtienes angrep på sivil skipsfart i Rødehavet truer stabiliteten i verdenshandelen. Nu har USA bedt Kina om be Teheran om å be sine venner houthiene om å oppføre seg pent mot kommersielle skip i Rødehavet. Så langt har ikke Kinas respons gitt USA spesielt mye å glede seg over, ifølge Financial Times.

Lite som tyder på kinesisk press på Iran

USA skal de siste tre månedene gjentatgne ganger ha tatt saken opp med kinesiske embedsmenn på høyt nivå.

Det hvite hus’ nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan skal i tillegg til utenriksminister Antony Blinken ha tatt saken opp med kommunistpartiet, men det er ifølge amerikanske tjenestemenn lite som tyder på at Kina har lagt press på Iran for å legge bånd på houthiene.

Frykt for ytterligere destabilisering

Tidligere onsdag gjennomførte amerikanerne angrep i Jemen og ødela to anti-skipsraketter som var rettet mot Rødehavet og klar til å avfyres.

Houthi-angrepene har forstyrret skipsfarten og skaper frykt for global inflasjon. De forsterker også bekymringer for at krigen mellom Israel og Hamas skal destabilisere Midtøsten.

Kina i knipe: Vil ha slutt på angrep i Rødehavet

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.