Storbritannia advarte på søndag sine borgere som reiser til Sverige, om mulige terrorangrep etter at koranbrenninger har opprørt muslimer.

I oppdatert reiseråd sier Storbritannias utenriksdepartement at svenske myndigheter hadde klart å forhindre noen planlagte angrep og foretatt pågripelser.

«Du bør være årvåken på dette tidspunktet», står det, med et tillegg av at «sannsynligheten for at terrorister vil forsøke å gjennomføre angrep i Sverige mot steder besøkt av utlendinger som potensielle mål, er svært høy».

I en uttalelse der Sverige anerkjenner Storbritannias endrede reiseråd, gjentok Sveriges nasjonale sikkerhetsrådgiver Henrik Landerholm de økte truslene mot Sverige siden brenningene.

Landerholm sa at stormingen av Sveriges ambassade i Irak den 19. juli, et forsøk på angrep mot dets ambassade i Libanon den 9. august, samt skytingen den 1. august av en ansatt ved et svensk konsulat i Tyrkia, bidro til risikovurderingen.

Koranbrenninger er tillatt i Sverige i henhold til regler om ytringsfrihet, men muslimer ser brenningen av deres hellige bok som blasfemi.

Den amerikanske regjeringen har også advart om mulige terrorangrep i Sverige i sine reiseråd.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.