Når Bellona, Naturvernforbundet, WWF eller andre organisasjoner som påberoper seg å skulle verne naturen, uttaler seg om vern, unngår de behendig ordet «vindkraftutbygging». Det er vindkraftutbygging til havs og på land som er det mest ødeleggende for naturen i vår tid. Men politisk korrekte naturvernere unngår ordet.

«Hver femte velger sier at natur og friluftsliv er enda viktigere enn før», er overskriften i en pressemelding fra Norsk Friluftsliv, som er en fellesorganisasjon for 18 norske frivillige friluftslivsorganisasjoner med over 950.000 medlemskap, og de representerer over 5000 lokale lag og foreninger.

Det er jo merkelig at partier som Arbeiderpartiet kan ha rundt 20 prosents oppslutning hos velgerne, og Høyre rundt 30 prosent, når så mange titusener av mennesker i Norsk Friluftsliv, som er glade i en eller annen form for naturopplevelse, er redde for nedbygging av naturen.

Mange av disse friluftsmenneskene må altså åpenbart stemme for Ap og Høyre, ifølge de politiske meningsmålingene.

Det er nemlig de to ovennevnte politiske partiene som ivrer aller mest for å bygge ned Norge med naturødeleggende vindkraft, der naturen sprenges i filler, der det er visuell forurensning og støyforurensning, fugler drepes og grunnen forurenses.

Tar vi med halehengene SV, Venstre, MDG, KrF og Senterpartiet, som alle sammen er villig til å ofre norsk natur for vindkraftutbygging, sitter disse sju partiene med tett oppunder 80 prosent av stemmene på dagens meningsmålinger!

Hvor er logikken hos naturglade folk/velgere i å stemme på de ovennevnte partiene, og hvorfor er ikke Norsk Friluftsliv tydeligere i sin pressemelding?

Les ogsåTror du Åslaug Haga når hun sier at sporene etter vind­kraften kan slettes?

– Hver femte velger sier at natur og friluftsliv er enda viktigere enn før, er overskriften i en pressemelding fra Norsk Friluftsliv, som behendig unngår å nevne vindkraft på tydelig vis. Skjermdump: Faksimile av pressemeldingen fra Norsk Friluftsliv.

Nedbygging av naturen skaper bekymring

– Friluftslivet har en spesiell plass i nordmenns hjerter, samtidig bygges stadig flere viktige naturområder ned bit for bit, til fordel for veier, energianlegg, hyttefelt og så videre. Det er derfor ikke overraskende at dette er blitt et viktigere tema for mange, sier Bente Lier, generalsekretær i Norsk Friluftsliv, i en pressemelding.

I den landsdekkende undersøkelsen hun viser til, som er gjennomført av Ipsos, svarer 22 prosent at de mener partienes politikk på natur og friluftsliv er viktigere i år enn ved tidligere kommunevalg.

42 prosent svarer at temaet er like viktig som tidligere, mens 18 prosent sier at det ikke er viktig verken nå eller ved tidligere kommunevalg.

Det er altså det vage ordet «energianlegg» som kan tyde på at Norsk Friluftsliv kan ha tenkt i retning av vindkraftparkene (eller noe annet?).

For øvrig er veier også noe som sprenges ut i kilometervis for vindkraftanleggene, og naturen begrenses og forurenses kan hende mye mer av vindkraftparkene enn av et hyttefelt?

Etter utallige vindkraftoppslag i mediene under Erna Solbergs tid som statsminister, og nå med Støre-regjeringens hastverksavgjørelser for havvind og vindkraft i Norge med elektrifisering av Melkøya og tilhørende vindkraftutbygging i Finnmark: Er det ikke til å forstå hvilke politikere og hvilke politiske partier som reelt sett ønsker å ødelegge mest i naturen vår?

Hva med å være tydelig?

I likhet med Naturvernforbundet, Bellona, WWF og alle andre som mener å sitte med fasiten på hvordan naturen vår skal holdes fri for forsøpling, nevner heller ikke Norsk Friluftsliv konkret vindkraft som noe av det grelleste du kan få oppleve i norsk natur.

I Norge er det mange verdensmestre på området «å ikke snakke om elefanten i rommet», enten det gjelder klima, innvandring/integrering, EU/EØS m.v.

Det heter i pressemeldingen fra Norsk Friluftsliv blant annet:

«I desember 2022 ble verdens land enige om en ny global avtale for naturen. Gjennom Naturavtalen, eller Montreal-avtalen, som den også kalles, har Norge i likhet med de andre landene forpliktet seg til å verne 30 prosent av sine hav- og landområder.»

Akkurat, men hva med den i mange leire «politisk korrekte vindkraften» til havs og på land?

Er vindkraft helt unødvendig forsøpling av naturen og naturødeleggende, når vi har rikelig med vannkraft til eget bruk, eller er vindkraft utelukkende et gode i «det grønne skiftets navn»?

Generalsekretær i Norsk Friluftsliv er altså i stand til å styre helt utenom ordet «vindkraftutbygging» når hun i pressemeldingen også sier:

– For å oppfylle dette er det behov for en langt tydeligere nasjonal og lokal naturpolitikk der hensynet til naturen veier mye tyngre enn det gjør i dag.

– Som et mulig første steg, bør alle kommuner med by- og tettstedsnære naturområder vedta langsiktige utbyggingsgrenser som sikrer disse områdene for framtiden, sier Lier.

Når det altså ser ut til å være viktig å sende ut en pressemelding med overskriften «Hver femte velger sier at natur og friluftsliv er enda viktigere enn før» og det i pressemeldingen også fremgår:

«Naturen er viktig for oss nordmenn, også når vi velger hvilket parti vi skal stemme på», hvorfor da ikke peke eksakt på vår tids største og mest forurensende «utbyggingsspøkelse», nemlig vindkraften?

Hvorfor denne fordømte politiske korrektheten, når naturen de ovennevnte organisasjonene ønsker å verne om, raseres nettopp av vindkraft?

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.