Stillbilde: sian.no / Rumble.

Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) gjennomførte lørdag ettermiddag en demonstrasjon på Eidsvolls plass foran Stortinget, der den anti-islamske organisasjonen brente en koran under politioppbud.

En håndfull SIAN-aktivister deltok i markeringen, som skjedde innenfor en sperring rett under Løvebakken. Noen meter unna på den samme plassen pågikk samtidig en motdemonstrasjon, også den bak en sperring, der noen titalls personer deltok. Noen av dem ropte «Gå hjem!» til SIAN.

SIAN har brent koraner i flere aksjoner den senere tiden, men det er første gang det har skjedd foran Stortinget. Denne koranbrenningen skjedde også mot et internasjonalt bakteppe der det kommer kraftige reaksjoner fra den muslimske verden mot Sverige og Danmark, der andre markeringer med ødeleggelser av koraner har funnet sted den senere tiden.

SIAN ønsker åpenbart å vise at slike aksjoner skjer i alle de tre skandinaviske landene, mens politikere i alle tre land ikke helt vet hvordan de skal balansere mellom hensynet til ytringsfriheten og en blanding av krav og trusler fra muslimsk hold.

Organisasjonen setter altså det politiske dilemmaet mellom ytringsfriheten og hensynet til islam på spissen. At det ikke nødvendigvis er et helt ufarlig sted, viser de generelle truslene mot svensker.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.