Foranlediget av koranbrenningene i Sverige fikk Organisasjonen av islamsk samarbeid, OIC, hasteinnkalt FNs menneskerettsråd og vedtatt en resolusjon som oppfordrer til avskaffelse av alle lover som hindrer innføring av nye blasfemilover.

Dette skjedde mens verden var fokusert på Nato-toppmøtet i Vilnius.

 Her har FNs Menneskerettighedsråd netop besluttet at opfordre alle FNs medlemslande til at genbesøge deres nationale lovgivninger og rense ud i paragraffer, der kan »hindre forebyggelsen og retsforfølgelsen« af »religiøst had«.

Det skete på et hasteindkaldt møde i denne uge, hvor et flertal af de 47 lande, der aktuelt er medlemmer af rådet, vedtog en resolution, som Pakistan havde bragt til afstemning på vegne af Organisationen for Islamisk Samarbejde (OIC).

OIC har for tiden 19 av 47 medlemmer av Menneskrettsrådet.

I alt 28 lande stemte for resolutionen, heriblandt Kina, De Forenede Arabiske Emirater, Qatar og Pakistan. 12 stemte nej, heriblandt USA og alle EU-medlemslande i rådet.

Det er illevarslende at Kina stemmer for en slik resolusjon.

Marc Limon, director of the Geneva-based Universal Rights Group, said the outcome showed «the West is in full retreat at the Human Rights Council.»

«They’re increasingly losing support and losing the argument,» he said.

Som kjent er også Vesten på vikende front når det gjelder blasfemi. Mediene ivrer for et forbud mot brenning av Koranen. Men det vil ikke stoppe der.

Et forsvarsel er kravet om avstraffelse av de som krenker Koranen.

 

https://www.berlingske.dk/kommentarer/institut-efter-fns-menneskerettighedsraads-vedtagelse-forbud-mod

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.