Gävle kommune risikerer rekorstort underskudd på budsjettet, og må gjennomføre store besparinger. Nå brukes kommunens reservekasse for å støtte Gävle Pride.

225.000 kroner settes av til Gävle Pride. Dette til tross for at kommunens tjenestemenn har konkludert med at på grunn av den vanskelige økonomiske situasjonen finnes det ikke penger til en lokal Pride-festival i august, skriver Samnytt. Men politikerne er marinert i Pride, og lytter ikke til sine økonomiske rådgivere.

Gävles politiska ledning, med undantag av Sverigedemokraterna, anser dock att Pride är så pass viktigt att man ändå ger ett bidrag. Ledningen motiverar beslutet med att hbtq-frågor går i linje med kommunens sociala hållbarhetsprogram.

– Nu kan jag lova kärlek till alla, sier Gävle Prides kasserer Bader Alkasem til Sveriges Radio.

Som vi vet så er denne såkalte kjærlighet til alle begrenset til de som underkaster seg LGBTQ-ideologien fullt ut. De som protesterer mot at den nye kjønnsreligionen infiserer barnehager og skoler, eller hotellkjeder som ikke ønsker å heise regnbueflagg, de møtes ikke med kjærlighet, men med hat, avsky, boikott og utestengelse.

Pride: Thon Hotels snur etter massivt press

Også Gävle Pride satser selvsagt på å indoktrinere unge mennesker.

Pengarna ska enligt tidigare uppgifter användas till bland annat marknadsföring av Gävle Prides budskap, utbildning av ungdomar och seminarium och debatter.

Da kommunebudsjettet ble vedtatt i desember 2022 stemte Socialdemokraterna og fire støttepartier gjennom et budsjett som inneholdt sterke krav om innsparinger på både skole og eldreomsorg, ifølge Världen idag.

Under en fyraårsperiod är sparkraven på skolan och äldreomsorgen nästan en halv miljard kronor, närmare bestämt 298,1 respektive 157,9 miljoner kronor, konstaterade de.

Skolebarn og eldre nedprioriteres. Men penger til Pride, klimatiltak og innvandrere er alltid tilgjengelig.

Beslutningen har fått sterk kritikk på sosiale medier.

– Jag betalar inte skatt för att bli tilldelad kärlek, utan däremot för att samhället ska fungera med sina grund- och basfunktioner, skriver en person på Twitter.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.