Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. Foto: Terje Pedersen / NTB

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) ber Bane NOR redegjøre for de nye problemene på Follobanen.

Ikke før var den skandalepregede Follobanen omsider kommet i gjenge, før nye problemer oppsto. Både passasjerer og samferdselsministeren er oppgitt over at det er så mye problemer med denne nye milliard-banen som skulle bli så bra.

NTB melder om saken.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård sier at det er svært uheldig at passasjerer ble sittende tre timer i et tog i tunnelen før de ble hentet ut.

Etter hendelsen ble Follobanen stengt i flere dager mens det ble jobbet med lekkasjer i tunnelen. Nå kreves det oppvask.

– Jeg registrerer at begge løpene i Blixtunnelen på Follobanen har blitt åpnet for trafikk igjen, slik at passasjerene nå får det togtilbudet de er lovet. Det er bra. På jernbanen er sikkerhet aller viktigst, og Bane NOR trengte litt tid til å utbedre feilen som vannet skapte, sier Nygård.

– Det var svært uheldig at passasjerer i forrige uke ble sittende i tre timer i tunnelen før de ble hentet ut, og det er viktig at Bane NOR gjør alt de kan for å unngå det, fortsetter samferdselsministeren.

Dette blir tema på et møte i midten av juni. Samferdselsministeren hadde allerede innkalt Bane NOR, Jernbanedirektoratet og Statens jernbanetilsyn til et møte om en stans i Romeriksporten før jul.

– På det samme møtet har vi bedt om en gjennomgang av stansen i Blixtunnelen 22. mai, sier Nygård.

Han understreker at en gjennomgang av problemene er viktig for å unngå lignende problemer fremover.

– Jeg ser fram til å få mer informasjon når den uavhengige gjennomgangen er klar i andre halvdel av juni i år, sier Nygård.

Mye handler nå trolig om at alle involverte aktører, fra statsråden via Bane NOR og ned til innleide byggefirmaer, vil gjøre sitt ytterste for å plassere skylden på andre enn seg selv.

Mange passasjerer har etter hvert fått en nokså tynnslitt tillit til den nye banen, og få blir forbauset om nye problemer oppstår i nær fremtid.

Les også: 

Follobane-entreprenør truer Bane Nor med ny rettsrunde: – Ensidig fremstilling i mediene

Velkommen til møte!

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bestill også:

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.