Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Skandalen omkring den nyåpnede Follobanen går bare videre og vokser seg større. Nå vil samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) ha en ekstern granskning av hele prosjektet.

Follobanen seiler opp som en av Samferdsels-Norges store skandaler. Prestisjeprosjektet ble åpnet med brask og bram 11. desember i fjor, altså for få uker siden. Prislappen for det hele lød på formidable 36,8 milliarder kroner for staten.

Men banen måtte så stenge igjen etter kun åtte dager på grunn av tekniske problemer.

NTB melder om saken.

Nå vil samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) ha en ekstern granskning av saken. Det er hans konklusjon etter et hastemøte med jernbanetoppene.

– Det har kommet fram informasjon som bekymrer meg. Det er behov for at vi får en ekstern granskning av dette, sa Nygård etter hastemøtet.

Bane NOR har gitt en plan for gjenåpning i løpet av januar, opplyste han. Ikke alle er like trygge på at dette vil skje.

– Jeg forventer at Bane NOR leverer på denne, sier Nygård.

Også samferdselsministeren har vært i skuddlinjen som følge av saken, og det er etter hvert mange som nå forsøker å skyve skyld over på hverandre.

Document har omtalt saken i flere artikler, blant annet denne:

Vy skyter ned Bane Nor og Nygårds unnskyldninger for åpen scene

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.