Aller-gruppens norske hovedkontor. Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Aller-konsernet legger seg flate etter burlesk-show på jubileumsfest. Svenske festdeltakere ble «krenket», mens dansker og nordmenn i salen ikke fatter hva svenskene klager over.

I anledning Aller Medias 150- årsdag ble det 12. mai avholdt jubileumsfest i København, med både norske, danske og svenske gjester til stede.

Det utviklet seg til en woke-utgave av historien om svensken, dansken og nordmannen.

Under feiringen skal noen av de svenske gjestene ha reagert på et underholdningsinnslag, der en lettkledd kvinne utførte en humoristisk dansenummer. Det var noen som syntes var upassende.

Aller-familien var raskt ute og beklaget til de ansatte. I velkjent stil la man seg flate straks noen hevder seg krenket.

Dette melder danske Journalisten. Saken er også referert i norske Journalisten.

Burleskdans

Rundt 2000 gjester var invitert til arrangementet, og noen svenske oppmøtte ble, ifølge danske Journalisten, krenket over et burlesk-show under middagen. Der skal en «halvnøgen» kvinne danset og til slutt endte opp i et gigantisk cocktailglass. De fleste syntes det var morsomt og harmløst.

Men dette var altså nok til at enkelte lettkrenkede, svenske gjester satte maten i halsen.

Aller-konsernet beklager det hele, og sier de tar sterk avstand fra uhensiktsmessige elementer i programmet.

«Våre eiere har sendt en unnskyldning til alle medarbeidere», opplyser den arrangementsansvarlige.

I meldingen sies videre  at Aller-familien beklager dersom noen følte seg ukomfortable eller krenket på noen som helst måte.

Beklagelsene bare fortsetter:

Administrerende direktør i Aller Media Danmark, Charlotte Riparbelli, skriver til fagbladet at de tar avstand fra sexistisk eller undertrykkende adferd.

Men hun legger til at hun stort sett kun har opplevd begeistring for festens innhold.

Dansken, svensken og nordmannen

Det var ikke så mange andre enn en håndfull svensker som syntes showet var krenkende. De fleste andre bare rister på hodet over oppstyret som er skapt.

En dansk Aller-ansatt sier til danske Journalisten at «det er vanskelig å forstå hva de svenske kollegaene ble sure for».

Blant de norske som var til stede, var journalist i Dagbladet, Anders Holth Johansen, som har lest saken til danske Journalisten. Det later til at heller ikke nordmenn ble nevneverdig opprørt over showet:

– Det her er dansker som er dansker, og svensker som er svensker. Alt i alt var dette veldig hyggelig og jeg tror ikke vi fra Norge tok oss så veldig nær av det, sier han til Journalisten.

Konsernsjef i Aller Media Norge, Dag Sørsdahl, har via HR-avdelingen formidlet følgende kommentar til festen:

– Jubileumsfesten i København ble arrangert av Aller A/S i Danmark. Alle Aller-ansatte i Norge var invitert og vi deltok som gjester. Jeg har derfor ingen kommentar til dette arrangementet, her må dere henvende dere til Aller A/S i Danmark.

Les også:

«Life of Brian» sensureres, kan krenke folk

Velkommen til møte!

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bestill også:

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.