Storbritannias statsminister Rishi Sunak (nr. 2 fra venstre) og hans kone Akshata Murty (v.) møte Japans statsminister  Fumio Kishida og hans kone Yuko Kishida forut for G7-møtet i Hiroshima, Japan nå i mai. Foto: Stefan Rousseau/Pool Photo via AP

Storbritannia innfører nye sanksjoner mot Russland. Denne gangen er målgruppa selskap som er involvert i tyveri av ukrainsk korn og frakt av russisk energi.

Storbritannia, USA og de øvrige G7-landene ventes å kunngjøre nye sanksjoner mot Russland på sitt toppmøte i Japan i helgen.

Storbritannia opplyste fredag at sanksjonene deres rammer 86 individer og firmaer som ledd i en innsats mot det de kaller lyssky elementer som er involvert i tyveri og salg av ukrainsk korn.

Sanksjonene vil også ramme de store russiske transportselskapene som frakter energi og våpen. Blant dem er det statlige atomenergiselskapet Rosatom og eieren av Det russiske kobberselskapet, Igor Altusjkin.

Kunngjøringen kommer etter at statsminister Rishi Sunak sent torsdag kveld varslet sanksjoner rettet mot den russiske gruveindustrien, med importforbud for diamanter, kobber, aluminium og nikkel.

Hensikten er å begrense Moskvas evne til å finansiere krigen i Ukraina.

– Som dagens kunngjøring av sanksjoner viser, står G7 samlet mot trusselen fra Russland, og vi står fast i vår støtte til Ukraina, sa Sunak på sidelinjen av G7-toppmøtet som åpner i Japan fredag.

 

Velkommen til møte!

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.