Motstandere av Imran Khan fra det fundamentalistiske islamske Jamiat Ulema-e-Islam Pakistan, trengte seg idag med makt inn i Rød sone i Islamabad hvor Pakistans høyesterett, parlamentet og mange av de viktigste regjeringskontorer er plassert.

Vil ha Imran Khan bak lås og slå

De protesterer mot at Pakistans høyesterett har løslatt Imran Khan mot kausjon.

Rød sone er i prinsippet tungt bevoktet og beskyttet av den pakistanske hær.

Formannen for det sunnimuslimske partiet Jamiat Ulema-e-Islam, fundamentalisten Maulana Fazlur Rahman, leder angrepet på Pakistans høyesterett. 

Rahman er også president for det regjerende Pakistan Democratic Movement (PDM), koalisjonen av politiske partier som avsatte daværende statsminister Imran Khan gjennom mistillitsforslag i 2022.

7000 Khan-tilhengere i buret

Imran Khan skriver på Twitter at 7000 medlemmer av hans parti Pakistan Tehreek-e-Insaf er fengslet og hensikten er å forby landets eneste parti med føderal oppslutning:

– I mellomtiden får disse fjolsene hjelp av landets sikkerhetsorganer med å overta høyesterett og undergrave forfatningen. Når først forfatningen og høyesterett er ødelagt, er den pakistanske drøm knust:

Khan fikk svar av Anees Khan Tareen:

– Pakistan Muslim League Nawaz’ (PMLN) gjør det de er god til, nemlig å angripe forfatningsinstitusjoner. De var involvert i voldelige angrep på høyesterett i 1997, nu gjør de det igjen. Dette viser hvordan de tar sikte på å utøve kontroll og undergrave høyesteretts myndighet.

USAs ambassade i sikkerhetsmodus

Den amerikanske ambassade i Islamabad har av sikkerhetshensyn kansellert alle konsulære avtaler idag. Ambassaden er stadig tilgjengelig for nødhjelpstjenester.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.