Nyheten om at Tucker Carlson er ferdig i Fox News har gått som en farsott over hele den vestlige verden. Tucker Carlson var den største og aller siste, store motstemmen i Vestens hovedstrømsmedier. Millioner av mennesker har klamret seg til ham som et slags håp om at det tross alt finnes en strime av journalistisk anstendighet i havet av løgner og hatpropaganda som spys ut i dagens korrumperte, elitistiske medievirkelighet.

Mennesket Tucker

Tucker Carlson er åpen om at han hadde en særdeles vanskelig barndom. Selv betegner han det faktum som trist. Samtidig skinner det gjennom at fundamentet hans stammer derfra. Kritikk, hets og hat for sine meningers skyld er ikke noe å frykte i forhold til det han sto i som barn. Han har ikke TV. Han bruker ikke internett, annet enn hvis det er for en god sak. Som for eksempel intervjuet øverst i denne artikkelen, der han blir personlig i samtale med en god venn i et «alternativt» medium.

Jeg anbefaler deg å se hele intervjuet. Du får mennesket Tucker servert på sølvfat, med selvkritikken, den særegne latteren, ærligheten og hele resten av pakka. Sannelig jeg sier dere: Han er en sjelden journalistisk fugl.

Hva nå?

Etterdønningene av dette siste av maktelitenes kupp preges av både optimisme og pessimisme.

Pessimistene prediker at nå kan hovedstrømsmediene pumpe ut propagandaen sin enda mer uhemmet enn før. Og pessimistene har etter all sannsynlighet hundre prosent rett. Hemningene svekkes i takt med at motstemmer fjernes, og det vil nok merkes også i norske hovedstrømsmedier, inkludert statskanalen. Løgnene vil kunne bli mer vågale. Tilbakeholdelsen av informasjon vil bli enda mer merkbar. Klimakrisen deres vil bli enda mer kritisk enn før. Vaksinenes effektivitet vil nå høyder ingen hadde drømt om. Våpnenes uovertrufne mulighet til å skape fred vil overgå alle tidligere kriger i verdenshistorien. Bare fantasien kan sette grenser her. Bokstavelig talt.

Optimistene spekulerer i hvor Tucker vil gå. Vil han joine Daily Wire, James O’ Keefe, Steve Bannon? Vil han entre podcast-universet? Poenget er at hvis han velger å fortsette å være en motstemme, så vil millioner over hele den vestlige verden følge ham. Fox News vil go broke som så mange som har falt på feige knær før dem. De 787 millionene dollarene Fox News er dømt til å betale til Dominion, til tross for at Dominion etter alle solemerker hjalp til med å stjele valget i 2020, kan bli småpenger i forhold. Fox News har allerede tapt en milliard dollar det første døgnet etter at nyheten om Tucker Carlsons exit ble kjent. Oh, the irony!

Her sitter vi

Jeg er en gammel bestemor som bokstavelig talt er innesnødd på Østlandet 25. april 2023, idet «klimakrisen» har tatt en kanskje sårt tiltrengt pause, og betrakter hele dette sirkuset på verdens scene. Det jeg lurer aller mest på, er hvorfor verdensscenen er så nærme. Nærmere enn snøen jeg måtte vasse i opp til knærne da jeg skulle ut med bikkja i dag. Snøen som er for våt og tung til at ryggen min ville tåle å gi meg i kast med snøskuffa.

Jeg trengte ikke å lure lenge. En liten sveip innom Dagbladet på Facebook avslørte et blodrødt værkart som advarte om umenneskelig varme i Spania. Egnet til å hindre at klimaløgnene skulle bli avslørt for hvermansen.

Er det lov til å si at den gamle skrotten min blir kvalm? Er det lov til å si at jeg ikke fatter hvordan så mange oppegående norske folk kan sluke og forsvare denne massive propagandaen?

By the way: Jeg vet hvorfor verdensscenen føles så nærme. Det var tross alt en amerikansk doktor i covids krisestab der borte i Amerika som ga meg ordre om å isolere meg i ukesvis for et par år siden. Til tross for at jeg var frisk som en fisk. Og heldigvis for Fauci Mengele, Nakstad, Aavitsland og resten av gjengen døde begge foreldrene mine året før de iscenesatte pandemisirkuset. For jeg hadde brutt meg inn på sykehjemmet for å sitte ved dødsleiet til de som ga meg livet.

Tilbake til Tucker

Jeg nekter å lyve, sier Tucker. Sjokkerende nok gjør det ham til en enslig svale i hovedstrømsmedienes univers. Han har råd til å snakke sant. Og heldigvis har verden en ekte journalist som har råd til akkurat det.

Hvis jeg skal henfalle til å være litt bløthjertet kan jeg si at det er veldig få norske journalister som kan si det samme. De er avhengige av jobbene sine for å forsørge familien. Allikevel slår det meg at hovedtyngden av dem går inn for løgnpropagandaen med en lyst som ikke står i stil med nød.

Jeg tar det for gitt at det er et visst antall av norske journalister som beundrer Tucker på kammerset.

Jeg beundrer ham åpenlyst. Og det gjør han seg fortjent til. Simpelthen ved å være en journalist i navnet.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.