Finansminister Trygve Slagsvold Vedum ble stilt kraftig til veggs av Fredrik Solvang under tirsdagens sending av «Debatten». 

Solvang stilte Vedum spørsmål om hvorfor Senterpartiet var imot grunnrenteskatt for oppdrettsnæringen før valget, men går så helhjertet inn for den nå.

Finansministeren, som så ut til å mislike situasjonen, svarte på tåkete Støre-vis:

– Det var en diskusjon i 2019, det som var med forslaget at Senterpartiet mente det ble for lite penger igjen til lokalsamfunnet som er i kysten. Vi så etter ulike modeller for å få det til og var opptatt av å sørge for at det skulle verne de små oppdrettsnæringene.

Solvang avbryter og påpeker at Senterpartiet uttalte at «de var imot enhver form for nye statlige ekstra skatter på distriktsnæringer».

Hvorfor lar voksne mennesker seg lure av politisk babbel hver gang?

– Men vi har laget en god modell nå, som gjør at hvor det er små overskudd i næringen, er det lokalsamfunnene som sitter igjen med inntektene. De årene hvor det er store overskudd, vil selvfølgelig de som er dyktige og flinke sitte igjen med større overskudd. Men også fellesskapet, man skal finansiere Forsvaret og politi, forklarer finansministeren før han igjen blir avbrutt av Solvang.

– Kan du ikke bare innrømme at du er nå for noe du var imot? Kan du innrømme det?

Solvang får ikke noe svar nå heller, kun mumling fra Vedum om at «når man bruker norske naturressurser, skal man alltid bidra tilbake til samfunnet».

Finansministeren gjorde en ynkelig figur, og viser med all tydelighet at han ikke vil innrømme det åpenbare.

Terningkast null.
Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.