Klimabevegelsens maskot Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg er plukket ut som en av «tredve fremragende personligheter» fra hele verden som tildeles æresdoktorgrad ved Universitetet i Helsingfors. 

– Enestående kunnskaper

Det er det teologiske fakultet som har sikret seg aktivisten Greta etter å ha «merket seg jentas enestående kunnskaper», opplyser universitetet 20. mars.

Prisutdelingen finner sted 9. juni. I tillegg til aktivister og politikere blir professorer, advokater, journalister, oversettere, mikrobiologer og andre tildelt ærestitler.

– Tredve nye æresdoktorgrader vil bli tildelt i universitetets jubileumsår. Samtidig vil nye æresdoktorgrader bli utlyst, heter det i en uttalelse fra universitetet

Våren vil markere hundreårsjubileet flere fakulteter ved Universitetet i Helsingfors. Tradisjonelt tildeles doctor honoris causa som universitetets høyeste anerkjennelse, skriver universitetet som for hundrede gang har plukket seg ut «fremragende personligheter» fra hele verden.

Prisdryss

Det er ikke første gang Greta Thunberg nomineres til høyprofilerte titler og priser. Hun er flere ganger blitt nominert til Nobels fredspris. Nu er hun tyve år gammel og kan legge enda en tittel til i rekken av tidligere titler. 

Hun er blitt kåret til «Årets kvinne» i Sverige, TIME og Forbes har plassert henne blant de «100 mest innflytelsesrike kvinner» og hun er fra før av tildelt et æresdoktorat ved Universitetet i Mons.

For fem år siden hadde vi fem år igjen:

5 år siden Greta Thunberg advarte om at menneskeheten kan bli utslettet om 5 år

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.