28. september 2022 holdt klimaforsker og professor emeritus Lennart Bengtsson et foredrag om klimaendringer ved Senioruniversitetet i Sollefteå i Sverige. Foredraget var åpent for publikum, og det var rundt 40 nysgjerrige tilhørere der.

Nå nekter derimot Folkuniversitetet å betale for foredraget. De hevder at Bengtsson har en «avvikende mening» i klimaspørsmålet. Dette melder Kvartal.

Han anses å ha brutt uskrevne regler da han valgte å tone ned den alarmistiske retorikken om jordas nært forestående undergang i en klimakatastrofe. Per Fahlén, tidligere styremedlem ved Senioruniversitetet i Sollefteå, var til stede under foredraget. Han mener at det ikke var noe kontroversielt i Bengtssons foredrag. I stedet anklager han Folkuniversitetet for å motarbeide forskere som sier «gale» ting og forsøke å tie dem i hjel uten saklige argumenter.

Lennart Bengtsson selv mener at saken er «ekstremt merkelig, på grensen til komisk». Han presiserer at det ikke handler om jordas ende, men en gradvis oppvarming. Han føler seg motarbeidet av institusjoner som prøver å få klimaspørsmålet til å virke som noe annet. Bengtsson understreker at mange har vanskeligheter med å forstå klimaforskningen fordi den er kompleks. Dessverre har klimaspørsmålet utviklet seg til å bli et moralsk og emosjonelt spørsmål, nesten som en religion, påpeker han.

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg har gjort karriere på å advare mot en påstått menneskeskapt klimakrise som kan utrydde hele vår art. For dette er hun blant annet blitt æresdoktor ved teologisk fakultet ved Universitetet i Helsingfors. Teologi er læren om Gud og religiøse forestillinger.

5 år siden Greta Thunberg advarte om at menneskeheten kan bli utslettet om 5 år

Greta Thunberg blir æresdoktor ved teologisk fakultet, Universitetet i Helsingfors

Klimamålene er venstresidens sharia

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.