Ikke overraskende blir klimaprinsessen Greta Thunberg nok en gang nominert til Nobels fredspris. Dette er fjerde året på rad Thunberg blir nominert.

I år er det MDGs stortingsrepresentant Rauand Ismail som har nominert Thunberg sammen med klimastreikerne Fridays For Future.

– Å stanse klima- og naturkrisen er selve forutsetningen for å sikre fred og trygghet for framtidas generasjon. Greta Thunberg og klimastreikerne har gjennom bevegelsen Fridays For Future samlet unge mennesker over hele verden til denne kampen og er verdige vinnere av fredsprisen. De forandrer verden i sanntid, sier Ismail til NTB.

– Klimastreikerne har satt søkelyset på urettferdigheten i klimakrisen, og hvordan den rammer skjevt, både mellom land og mellom generasjoner. Men i denne kampen har de unge også funnet sammen på tvers av landegrenser for å kreve handling for klimaet og naturen. De er rett og slett historiske for sitt arbeid.

Thunberg startet sin karriere da hun i august 2018 satte seg ned utenfor Riksdagshuset i Stockholm med plakaten «Skolstrejk för klimatet».

Dette ble starten på bevegelsen Fridays for Future. Store skolestreiker ble avholdt verden rundt, også her i Norge.

Thunberg ble invitert inn i maktens innerste sirkler, og det toppet seg da hun holdt en hysterisk tale til FNs hovedforsamling i 2019.

How dare you!

Under klimatoppmøtet COP26 i Glasgow i høst holdt Thunberg nok en tale som vakte oppmerksomhet:

Blah, blah, blah!

Thunberg, som fylte 18 år i fjor, var bookmakernes favoritt i 2019 og lå også høyt på listene i både 2020 og 2021.

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.