Dersom regjeringen klarer å lose Norge gjennom krisa og sørge for at prisvekst og strømpriser går ned, vil velgerne komme tilbake til Ap. 

Det er Ap-nestleder Bjørnar Skjæran helt sikker på.

– Det er «vanlige folks tur» som gjelder. Og i krisetid handler det om trygg styring, like muligheter og sterke fellesskapsløsninger. Vi har satt klare mål: Flere i arbeid, Europas laveste ledighet og å sikre trygghet for folks økonomi og landets økonomi, sier Ap-nestleder Bjørnar Skjæran til Dagbladet.

Krisemålinger for Ap over tid har ført til høylytt debatt og uro i egne rekker – om personer, politikk og kommunikasjon.

Men Skjæran er optimist og ønsker å fortsette som nestleder.

– Jeg synes det er et privilegium å være tillitsvalgt. Jeg står opp hver dag og tenker på hva som er rett for oss å gjøre. Når man styrer i en krisetid, handler det om håndtering av situasjonen vi er i, men også å løfte blikket for de lange linjene. Hvis valgkomiteen og landsmøtet ønsker å ha meg i en rolle, gjør jeg det, sier han.

Thorbjørn Berntsen om Støre: – Alt har gått nedover

Ap-nestlederen kommer med den samme gamle reglen om at «vårt fokus er på politikk», selv om meningsmålingene peker stupbratt nedover.

– Vi har målinger som er kjempedårlige, og vi i partiledelsen er selvsagt opptatt av hvordan det går med partiet. Vårt fokus er på politikk, og å ta Norge gjennom krisene som treffer oss nå. Jeg tror mange i Norge skulle ønske at vi ikke ble så påvirket av internasjonale forhold. Men det blir vi, sier Skjæran.

Han ønsker også at personfokuset på ledelsen i Ap forsvinner.

– Lederne har selvsagt det øverste ansvaret. Jeg tror likevel at persondebatten har tatt for mye fokus. Folk bryr seg mindre om hvem som styrer enn hvordan vi styrer landet gjennom krisene, sier Skjæran.

Nestlederen avviser på det sterkeste at det er regjeringens skattepolitikk som har skylden i at Kjell Inge Røkke og andre rike nå velger å flytte til Sveits.

– Nei, nei, nei. Det var jo en gjeng som flyttet til Bø i Vesterålen også. For Ap er det viktig å ha en god næringspolitikk for alle som vil skape arbeidsplasser, og det har vi. Skape og dele er også grunnleggende for oss. Skal du ha nok å dele, må du skape verdiene først. Veksten i norsk økonomi er god, selv om det er noen som ikke ser seg råd til å bo her lenger, avslutter optimisten Skjæran.


Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.