Paetongtarn Shinawatra, datter av Thailands tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, økte sin ledelse som velgernes førstevalg som statsminister i den siste meningsmålingen i forkant av parlamentsvalget som er planlagt i mai.

Paetongtarn, 36, som representerer Thailands største opposisjonsparti, Pheu Thai, fikk 38,2 prosent av oppslutningen i en meningsmåling hvor 2 000 personer ble spurt, skriver Bloomberg.

Det er den siste utgaven av en kvartalsvisundersøkelse fra National Institute of Development Administration.

Shinawatras oppslutning steg fra 34 prosent i den forrige meningsmålingen som ble gjennomført i desember.

Pheu Thai ønsker å gjøre slutt på nesten et tiår med militærstøttet styre med løfter om å heve minstelønnen med 70 prosent, samt å øke den økonomiske veksten til et gjennomsnitt på 5 prosent årlig.

Den sittende statsministeren Prayut Chan-o-cha fikk støtte fra 15,7 prosent av de spurte, også en økning fra 14 prosent i desember, noe som gir ham en tredjeplass.

Kupplederen som ble statsminister startet sin kampanje for å forlenge sitt styre ved å beordre oppløsning av landets parlament, en forutsetning for valget i mai.

Shinawatra-klanen vil på nytt forsøke å ta makten i Thailand

Prayut sa fredag at han har forberedt et dekret om å oppløse parlamentet og at det venter på kongelig godkjenning.

Ordren, som kan bli publisert i Royal Gazette på mandag, vil komme bare noen dager før parlamentets fireårsperiode avsluttes på torsdag.

Prayut, 68, kjøper seg mer tid til å drive valgkamp og rekruttere medlemmer til å stille til valg for sitt nye parti, som har ham som eneste statsministerkandidat.

Løftene fra de ni største partiene så langt vil kreve rundt 3,14 milliarder baht per år, ifølge en analyse fra Thailand Development Research Institute.

Bare løftene fra de to største partiene, vil kreve to milliarder baht fra hver av dem per år å gjennomføre, sa instituttet.

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.