Thailands største opposisjonsparti med koblinger til tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, anses å ha størst sjanse til å danne den neste regjeringen i et valg som forventes tidlig neste år.

Pheu Thai Party har tillit fra 73 prosent av de 1.310 spurte over hele landet, som enten sa at partiet «vil definitivt» eller har «ganske stor sjanse» for å vinne, ifølge meningsmålingen publisert på søndag av National Institute of Development Administration.

Palang Pracharath, som leder den nåværende koalisjonsregjeringen, har tillit fra bare 31 prosent av den samme gruppen av respondenter.

Pheu Thai Party startet offisielt sin valgkamp denne måneden, og vil forsøke å avslutte nesten et tiår med militærstøttet styre.

Partiet har lovet å løfte minstelønningene med 70 prosent innen utgangen av en fireårsperiode og å øke den økonomiske vekstraten til gjennomsnittlig 5 prosent årlig, dersom det vinner valget som skal skje innen mars.

Pheu Thai har sagt at det tar sikte på en seier i et rent valgskred, hvor de får mer enn halvparten av setene i Representantenes hus, som har 500 medlemmer.

Thaksins datter, Paetongtarn Shinawatra, fremstår som en av Pheu Thais potensielle kandidater til statsministerposten og har spilt en nøkkelrolle i å samle støtte til partiet de siste månedene.

Hun har dominert de siste popularitetsmålingene til Nida, og Prayut Chan-o-chas oppslutning fortsetter å synke etter mer enn åtte år ved makten.

I den siste kvartals vise målingen for september hadde hun 22 prosent støtte fra de spurte, mens Prayut lå på 10 prosent sammen med Move Forwards leder Pita Limjaroenrat, ifølge Bloomberg.
Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.