Spørsmål knyttet til hva barn lærer på skolen bekymrer naturlig nok foreldre. Etter covid-nedstengningene har foreldremøter i amerikanske skoler flere ganger utviklet seg til slagmark mellom foreldre og skolestyre/lærere om innholdet i undervisningen og tilbudet på skolebibliotekene. 

Det har også gjenopplivet debatten om foreldres kontroll med hva som puttes inn i barnas hoder.

Skoler skjuler informasjon for foreldre

En lærer ved en offentlig skole i Washington som klaget ​​over at skoledistriktets retningslinjer ikke bidrar til å hemmeligholde informasjon om elevene for «kristo-fascistiske» foreldre, har vakt bestyrtelse blant konservative foreldre.

Det startet med at Twitter-kontoen @educator4ever88 advarte mot at skoler skjuler informasjon for foreldre:

– Foreldre – sjekk skoledistriktets retningslinjer for å holde informasjon om ditt barn hemmelig for deg. Det er noen skumle retningslinjer der ute. Skoler skal ikke ha rett til å skjule informasjon om ditt barn for deg med mindre det er mistanke om overgrep. 

– Ikke trygg for kristo-fascistiske foreldre

En lærer ved i Auburn offentlige skoledistrikt som omfatter 17.000 elever, Karen (Kelly) Love, svarte på tweeten: 

– Jeg kan ikke være mer uenig i dette. Det er så mange elever som ikke er trygg for sine kristo-fascistiske foreldre. Og våre retningslinjer og lover tar ikke høyde for det.

Slettet kontoen

Ian Prior ved American First Legal tok skjermbilde av meningsutvekslingen og la det ut med kommentaren: 

– Lærer i Washington State mener skoler ikke går langt nok for å holde på elevenes hemmeligheter overfor foreldrene – fordi elevene i denne nasjonen ikke er trygg for sine kristo-fascistiske foreldre.

Etter Priors tweet har Love slettet sin Twitter-konto og deaktivert sine profiler på andre sosiale medier.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.