Nytt

En «mindreårig asylsøker» som hevdet at han var 15 år ble plassert i en skoleklasse med, ja nettopp, 15-åringer. Mannen, eller skolegutten som han beskrives som, er fra Midtøsten og begynte på Stoke High School i Ipswich denne høsten.

Han skal selv ha fortalt de andre elevene at han var mye eldre. Og en facebookprofil som påstås å være av asylsøkeren skal ha blitt slettet.

Godt voksen 15-åring?

En av de andre elevene tok et bilde av mannen og la ut på Snapchat med teksten: ‘How’s there a 30-year-old man in our maths class?’

Foreldre ved skolen protesterte naturligvis. Voksne menn plassert i klasse med 15-åringer fungerer som regel dårlig.

En av foreldrene forteller at han oppsøkte skolen om saken og at en lærer forsøkte å stanse ham ved å si at asylsøkeren hadde alle de korrekte dokumentene. Han kommenterte «hvis han er et barn så beklager jeg, men jeg har hatt noen barn i min klasse som så voksne ut for alderen og dette er noe helt annet».

Andre foreldre bestemte seg for å holde barna hjemme til skolen tok affære.

Skolen sier nå at de har meldt fra til myndighetene om saken og at de ikke vil kommentere individuelle saker. Den lokale MP, Sandy Martin fra Labour, kommenterte at skolen er «ekstremt trygg».

BBC   Sky News  The Times

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!