Byen Cambridge i Massachusetts i USA fjernet nylig algebra og all avansert matematikk fra ungdomsskolene, med begrunnelse om «rettferdighet».

Tanken bak det nye matematikksystemet skal være likhet for alle, slik at det offentlige skolesystemet kan hjelpe fattige barn til å ta igjen rike barn, og svarte barn til å ta igjen hvite og asiatiske barn.

De skoleflinke barna vil måtte holdes igjen, slik at de ikke blir en egen elite på skolen, skriver The Boston Globe.

Forbudet mot å lære avansert matematikk på ungdomsskolen blir ikke like godt mottatt av alle.

Noah Smith, som selv er mattelærer i California, sier:

– Hvis man forbyr barn å lære algebra i den offentlige ungdomsskolen, vil de av dem som har mest ressurser i familien – de rike barna, barna med velutdannede foreldre osv. – kunne bruke disse ressursene til å kompensere for statens manglende oppfølging. Foreldrene vil enten lære dem algebra hjemme, ansette privatlærere eller til og med sende dem til privatskoler. I mellomtiden vil barna uten familieressurser være sjanseløse; siden staten var den eneste aktøren som kunne ha lært dem algebra på ungdomsskolen, er det nå rett og slett ingen som kan lære dem det. De rike barna vil lære algebra, men ikke de fattige.

Politisk analytiker for Fox News Radio Josh Kraushaar skriver på Twitter:
– Hvordan har vi havnet i en verden der «progressive» steder som California og Cambridge i Massachusetts tror på å lære barn mindre matte i det offentlige skolesystemet, mens en by i Texas tror på og investerer i sine vanskeligstilte barn?

En av kommentarene til Kraushaars tweet lyder:
«Cambridge er verdens sentrum for bioteknologi. Der har man nok penger til å ignorere pedagogisk realisme og garantere at alle får en plass etter reisen gjennom systemet. Til syvende og sist vil barna være under statens formynderskap, uten kjennskap til sin egen evne til å prestere.»

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.