Google-logoen figurerer på selskapets hovedkvarter i Mountain View, California. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB.

Mange tidligere CIA-, NSA- og FBI-agenter har topp­stillinger i Twitter, Facebook og Google, og er i praksis agenter for USAs etter­retnings- og sikkerhets­apparat hos Big Tech, avslører en britisk grave­journalist.

Det er i en nylig podkast sammen med journalisten Whitney Webb som er omtalt av Life Site News, at journalisten, forfatteren og akademikeren Alan MacLeod redegjør for dokumentasjon av at personer som har bakgrunn fra det amerikanske sikkerhetsapparatet, har gått over til Big Tech-selskaper, der de i praksis har kontroll med den offentlige informasjonsflyten.

His claim is backed by research by an open-source investigator with the Twitter handle @NameRedacted247, who has found that Google, for example, currently employs “at least 165 people, in high-ranking positions, from the intelligence community,” including 52 people from the FBI, 30 people from the NSA, and 27 people from the CIA, as The Trumpet shared in January,

Ved å gå LinkedIn-kontoer etter i sømmene har MacLeod selv kunnet påvise at flere personer har foretatt et slikt karriereskifte, for eksempel fra CIA til Google:

For example, Jacqueline Lopour, who spent over 10 years at the CIA as an expert on “security challenges in South Asia and the Middle East” and as a “go-to writer of quickly needed papers for the U.S. President,” is currently a “trust and safety” senior manager at Google.

Ryan Fugit and Nick Rossman have also spent eight years and five years, respectively, working for the CIA before going on to work as senior managers of trust and safety for Google. Michelle Toborowski, who worked for the CIA for 12 years, went on to work as an intelligence analyst lead in trust and safety at YouTube, a major Google subsidiary, where she “proactively assess platform risks” in areas including “violent extremism” and “hate.”

Twitter Files-avsløringene av de tette båndene som det har vært mellom Twitter og FBI, ser altså ut til å ha motstykker som involverer andre myndigheter og selskaper.

Også Facebook har flere titalls tidligere CIA-ansatte i sine rekker, sier MacLeod.

He added, it is “to the point where some might feel it becomes difficult to see where the U.S. national security state ends and Facebook begins.”

Spørsmålet er om det finnes hemmelige avtaler mellom Silicon Valley og sikkerhetsapparatet, kommenterer MacLeod.

Den britiske journalisten sier også at både NSA og CIA spilte en viktig rolle i oppstarten av Google.

MacLeod, who has extensively researched the ties between the national security state and Big Tech, explained to journalist Whitney Webb on the Unlimited Hangout podcast how a prior investigation by Dr. Nafeez Ahmed found that the CIA and the National Security Agency (NSA) were “bankrolling” research by Sergey Brin at Stanford University, which “produced Google.”

“Not only that … but his supervisor there was a CIA person. So the CIA actually directly midwifed Google into existence. In fact, until 2005, the CIA actually held shares in Google and eventually sold them,” MacLeod told Webb.

Google hadde ikke eksistert lenge før hackere ved universiteter verden rundt som var imponert over selskapets tjenester, sa kun halvt i spøk at det måtte være opprettet av amerikansk etterretning for å skaffe seg mest mulig opplysninger om flest mulig personer. I dag får de bekreftet at man i Piet Heins ånds gjør rett i ikke kun å ta spøk for spøk.

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.