Våre fjernstyrte politikere vil prøve å omgjøre vind til elektrisk kraft. Noen steder har de reist store og ødeleggende vindturbiner, men nå begynner folk og folkevalgte å forstå at nytten ikke står i samsvar med omkostningene. I dag møter vi en velger og en folkevalgt, som begge har skjønt hvilken vei vinden blåser. Vi snakker om folkets vind!

Nettavisens oppslag sist lørdag forteller oss at folkets vind har nådd mange av de lokale folkevalgte. Den motvinden kan, heldigvis, lage vansker for regjeringens planer:

Skjermdump: Nettavisen

Sist helg kalte Fisk- og kystalliansen, Nei til EU og Motvind Norge inviterer til kraftpolitisk seminar i Tromsø. med innsamlede midler rykket de inn en helsides annonse i Nord-Norges største avis, Nordlys:

Faksimile: Nordlys 10.02.23 (papirutgaven)

Mandag fikk vi et tips (ikke fra arrangørene, red.anm) om at ingen av Tromsøs store medier, iTromsø, Nordlys eller NRK Troms og Finnmark hadde tatt seg bryet med å dekke arrangementet på sine nettsider.

Vi tror ikke det var tilfeldig. De er alle statsstøttede medier, selv om det bare er iTromsø som mottar direkte pressestøtte. Vi fikk raskt en formening om at disse mediehusene kanskje ikke ønsker å tråkke makten på tærne. Det bryr ikke vi i Document oss om, og dette er bakgrunnen for dagens sending der du møter Audny Nilsen fra Vannøya, Karlsøy i Troms, og Torbjørn Klungland, Ordfører (FrP), Flekkefjord.

Dette er sakene vi kommer innom i sendingen:

Abonner på vår Doc-TV News kanal – det er helt gratis og det hjelper oss å stige i algoritmene og nå et større internasjonalt publikum!

 

Gi oss vind i seilene ved å vippse, dele eller kjøpe bøker. Du kan også bli abonnent!

Kjøp bøker fra Document!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.