Helsebyråd Robert Steen (Ap) går av fra byrådet i Oslo og erstattes av Marte Scharning Lund (Ap). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Helsebyråd i Oslo, Robert Steen, gikk av fra byrådet torsdag. Nå forteller han at han gjerne ville fortsatt som helsebyråd i hovedstaden, men ble kastet fra stillingen.

Torsdag kunngjorde byrådsleder Raymond Johansen (Ap) endringer i byrådet i Oslo. Robert Steen gikk av som helsebyråd og ble erstattet av Marthe Scharning Lund (Ap).

Det var lenge uklart om han sluttet frivillig eller rett og slett ble sparket.

Nå fremkommer det at han slett ikke hadde noe valg, han var uønsket i stillingen videre.

Steen bekrefter overfor  Dagbladet at det ikke skjedde etter eget ønske.

NTB melder om saken.

Det er ikke med lett hjerte Steen forlater stillingen han har hatt i lang tid:

– Det er tungt og tomt. Jeg hadde ikke lyst til å gå selv, jeg har vært tydelig på at jeg ville stå på til valget, sier Steen.

Steen har vært byråd i Oslo de siste sju årene, og siden 2019 har han vært helsebyråd. Byrådsleder Johansen var full av lovord om sin nære partifelle da han torsdag kunngjorde flere endringer i byrådet.

Selv om det er byrådsleder Raymond Johansen (Ap) som ansetter og avsetter byrådene i Oslo, og dermed har ansvar for beslutningen om å fjerne Steen, omtaler Johansen Steen i svært så positive ordelag:

– Robert har vært en fantastisk byråd for Oslo, noe han viste med tydelighet gjennom to år da Oslo var episenter for pandemien i Norge, sa Johansen, som la til at Steen har signalisert at han var på vei ut av oslopolitikken.

Det vinkles til at det er Raymond Johansen som må akseptere at Steen går av:

– Det er med tungt hjerte jeg må akseptere det, sa Johansen.

Byrådsleder Raymond Johansen sier til NTB at han ikke har noen kommentar i saken utover det han sa torsdag.

Robert Steen har som helsebyråd i Oslo vært i temmelig hardt vær etter mange avsløringer om kritikkverdige forhold ved eldreinstitusjoner i byen. Dette ble en belastning også for byrådsleder Johansen og hele det rødgrønne byrådet.

Til høsten er det kommunevalg, da risikerer hele det rødgrønne byrådet i Oslo å måtte gå av.

Les også:

Flere partier vurderer mistillit mot helsebyråden i Oslo

Bestill fra Document forlag:

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.