I disse dager kan vi som leser andre medier enn de norske i løgnpressen og WaPo, NYT, CNN i USA se såpeoperaen «Ligger de graderte dokumentene mine på loftet eller i garasjen?», som ruller og går i USA.

Du har i liten grad sett alvoret av innholdet i denne såpeoperaen forsterket i norske medier, slik det var for Trumps dokumentsamling i hans hjem.

Årsaken til den dempede omtalen av Bidens rolle i ovennevnte såpeopera i norske medier er at Trump nektet å samarbeide med FBI og at Trump hadde langt flere dokumenter «på loftet og i garasjen» enn Biden – og trolig mer farlige dokumenter også. Dette ifølge amerikanske kilder norske medier stoler blindt på.

Du og jeg vet altså lite om hvor sant eller usant slike påstander er, dersom vi ikke finner fakta flere steder enn hos norske MSM.

Sannheten er ofte vond å fordøye for norske medier, som blindt stoler på Washington Post, New York Times og CNN. Og hos de tre nevnte mediehusene i USA ble dette med Biden-dokumenter «på loftet og i garasjen» spilt ned til å begynne med, akkurat som de åtte sex-anklagene mot Biden, hans koblinger til ukrainsk og kinesisk businesss før valget i 2020 og de alvorlige historiene om Hunter Bidens laptop ble det.

Litt etter litt, og når ingenting er igjen å lyve om, kommer sannheten til overflaten. Til og med Aftenposten, NTB, VG, Dagbladet, Dagsavisen, TV2 og NRK lar det slippe litt på av fakta, når det er håpløst å lyve eller pynte på sannheten lenger, men selvfølgelig ikke i slike strie strømmer som for Trump.

Biden er the good guy og Trump the bad i norsk presse, samme hva!

Skandalen med Bidens hemmelig­stemplede dokumenter blir stadig større

Forsøkte å underslå sannheten

«Biden-gate»–  eller såpeoperaen Ligger de graderte dokumentene mine på loftet eller i garasjen? – kom altså i flere puljer, og ble forsøkt dysset ned.

Ikke bare gjorde Justisdepartementet og FBI med flere alt de kunne for å holde forholdet ute av offentlighetens lys, men den aktivt deltagende, løgnaktige propagandapressen i USA bidro sterkt.

Så skjer altså dette fryktelige for Demokratene i USA, at Representantenes hus nå styres av Republikanerne etter mellomvalget i 2022, og det gikk ikke mange timene før gransking var i gang etter at valgresultatet var et faktum, og USAs senat var konstituert ved årsskiftet. (House Oversight Committee.)

Hvis ikke dette mellomvalget hadde endt med et republikansk flertall i Representantenes hus ville vi trolig aldri fått vite om Bidens dårlige håndtering av graderte og klassifiserte dokumenter, som er et argument han og Demokratene har brukt for å slå i hjel Trumps troverdighet og kandidatur som republikansk president i neste runde.

Også i USA er det slik at offentlig kommunikasjon havner i en form for Riksarkiv, i USA kalt National Archives. Der skal all offentlig korrespondanse befinne seg, og den er mer eller mindre gradert, mer eller mindre unntatt offentlighet i x antall år osv osv.

Da granskerne fra det republikanske partiet skulle se bak fasaden i National Archives møtte de, som i alle andre offentlige etater styrt av Biden-administrasjonen, motbør. Men de ga seg ikke.

Til sist fikk granskerne et brev opp i hendene fra National Archives.

Det viste seg at Justisdepartementet hadde gitt beskjed til arkivet om at de ikke hadde lov til å si noe om Biden-dokumentene, og dette da i motsetning til om Trumps dokumenter i hans hjem.

Det er en kraftig dobbeltmoral, knyttet til hvordan Donald Trump ble behandlet kontra Joe Biden. Ikke bare dobbeltmoralen internt i den offentlige administrasjonen i USA, men i pressen i samme land og hos de servile og feige norske redaksjonene, som klipper og limer rett fra de nevnte mediene i Nord-Amerika.

Under republikanernes gransking av hva National Archives besitter av innhold fant man mange elementer av ulik håndtering av Bidens besittelse av klassifisert dokumenter sammenlignet med Trumps dokumenter på Mar-a-Lago.

Man finner f.eks. på National Archives-nettstedet side på side med pressemeldinger og informasjon om FBIs raid i Mar-a-Lago og Donald Trumps besittelse av klassifiserte dokumenter, men det er ingenting på nettstedet om Joe Biden.

Det var ingen pressemelding eller noe nettinnhold på nettstedet om Joe Bidens dårlige håndtering av graderte dokumenter, oppdaget i flere runder.

Granskingen viser altså at pressemeldinger knyttet til såpeoperaen Joe Biden er involvert i, der det er fastslått at han hadde klassifisert dokumenter i sin besittelse, aldri ble sendt ut på ordre fra øverste hold (Biden-administrasjonen).

Lederen for National Archives nekter å fortelle hvem som ga ordren om å underslå fakta knyttet til Biden og dokumentene funnet i hans garasje og hjem.

I realiteten er det et er bare to personer som kunne ha gitt ham disse ordrene – og det er enten Justisdepartementet med justisminister Merrick Garland eller Det hvite hus med Joe Biden, melder medier som ikke ligger paddeflate i beundring for Biden og følger granskingene tett (se lenker nedenfor).

Løgn og sminke

Nå sist er det altså tidligere utenriksminister under Obama, nåværende klimaminister i Biden-regjeringen, John Kerry som er under etterforskning av House Oversight Committee.

Han skal angivelig å ha deltatt i hemmelige forhandlinger med det kinesiske kommunistpartiet.

USAs klimautsending John Kerry er under etterforskning av House Oversight Committee. Foto: AP /Markus Schreiber/ NTB

Et raskt blikk inn i NTB (som forer alle landets aviser 24/7 – 365 med mye sludder og forkvaklede politiske oppfatninger) viser intet om ovennevnte forhold. Kikker man rundt hos de store redaksjonene, som har korrespondenter i USA, finner man heller intet om baksiden av «Kerry-situasjonen».

NTB melder imidlertid smørsiden av Kerrys samtaler med Kina:

Kinas klimautsending Xie Zhenhua sier de gjenopptatte samtalene med USAs klimautsending John Kerry har vært svært konstruktive.

John Kerry har latt være å svare de republikanske granskerne så langt. Men dette forsterker bare konfliktnivået, og granskerne lener seg nå hardere på med påstander om at John Kerry fortsetter å engasjere seg i aktiviteter som kan undergrave USAs økonomiske helse, skade Kongressens autoritet og true utenrikspolitikken under dekke av å være klimaforkjemper.

Komiteen mener også at John Kerry har fortsatt å bagatellisere Kinas menneskerettighetsbrudd og motsetningene til USA, samtidig som han har fremmet klimaforhandlinger som kineserne offisielt og reelt sett ikke ser ut til å være interessert i å gå inn i.

– Uttalelsene dine viser imidlertid konsekvent ignorering av amerikansk nasjonal sikkerhet og skattebetalernes penger, heter det om John Kerry fra House Oversight Committee.

Og her sitter vi altså i lille Norge, og lar Tove Bjørgaas rapportere oss i senk på vegne av NRK om det som ser ut til å være stort sett hyggelige ting fra USA med mindre hun kan trekke Trump inn i reportasjen. Da renner det helt over for henne.

Det samme skjedde under TV2s Fredrik Græsvik i USA, og det samme skjer i andre norske redaksjoner, som er helt ihuga besatt av at den Joe Biden de pøste på med av positive ting om før valget i 2020, fortsatt er en flott og troverdig person, samt en god og bunnsolid president for amerikanerne.

I årevis har norske redaksjoner nå sminket og underslått fakta knyttet til USA-politikken, og dette skjer primært fordi de er sykelig opptatt av at partiet som minner mest om deres egne norske favoritter; Ap, SV, Rødt og MDG – Demokratene – må ha rett og vinne.

Det skjer også fordi norsk presse klipper og limer stoff fra mediene i USA, der det sminkes og lyves helt bevisst. Washington Post, New York Times og CNN – alle tre svorne Trump-hatere.

Du er selvfølgelig ikke overrasket over alt dette, for du vet innerst inne at du blir lurt trill rundt av norsk presse knyttet til politikk i sin alminnelighet, om EU/ EØS, klimaspørsmålet, innvandring og integrering m.v.

Men det du kanskje ikke tenker særlig over, er at du betaler for all denne hjernevaskingen gjennom påtvunget NRK-abonnement, pressestøtte og egne kjøp av abonnementer.

Det sistnevnte kan du kansellere ved å droppe å abonnere. De to førstnevnte forholdene, NRK og pressestøtte, finnes det kun politiske løsninger for.

Da kan du altså ikke stemme på noen av partiene på dagens Storting, som ikke har tatt opp de uheldige sidene ved at norsk presse, herunder NRK, finansieres av innbyggerne mens de altså driver tendensiøs, løgnaktig propaganda for sine flaggsaker.

Mine kilder til denne posten kommer fra USA, og jeg anbefaler disse mediene, om du vil ha supplement av fakta til det norske medier tilbyr deg av tendensiøst innhold.

Townhall
Wall Street Journal
The Hill
The Federalist

Les også:

Det hvite hus fortiet funnet av dokumenter i Bidens hus

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.