Finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Det er ikke bare på meningsmålingene Senterpartiet raser. Partiet har også har tapt 1.890 medlemmer det siste året.

Misnøyen er stor i Senterpartiet. Både velgere og medlemmer vender nå partiet ryggen i økende grad. I meningsmålinger har partiet i senere tid vært på nivåer nær sperregrensen (se sak under), og ligger i gjennomsnitt nå godt under ti prosent i oppslutning.

Det er politisk sett lysår unna de målinger man vinteren og våren 2021 hadde, før stortingsvalget. Da snuste partiet på pluss/minus 20 prosent flere ganger.

Nå melder NTB at også den indre kjerne i partiet begynner å si takk for seg, nemlig medlemmene. Dette er gjerne de mest lojale velgerne, og normalt de siste til å forlate skuta:

– Senterpartiet har ved utgangen av 2022 totalt 19.860 betalende medlemmer, inkludert 1.537 medlemmer i Senterungdommen og 18.323 i Senterpartiet, sier generalsekretær Knut M. Olsen i Senterpartiet til Nettavisen.

Det er en nedgang på 1.890 for partiet og 267 for Senterungdommen det siste året, opplyser Olsen.

Avgangen er merkbar, men ses ikke som dramatisk foreløpig;:

– På tross av en nedgang i medlemstall siste år, har Senterpartiet likevel flere medlemmer nå enn partiet hadde for fire år siden, ved inngangen til forrige lokalvalg, sier Olsen.

Senterpartiet sliter også med indre misnøye blant ledende partiprofiler. Ikke minst er mange oppgitte og frustrerte over hvor lite Senterpartiet får utrettet knyttet til nivået på strøm- og drivstoffpriser.

Les også: 

Sjokkmåling for Vedum: Sp nærmer seg sperregrensen

 

Bestill fra Document forlag:

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.