Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Foto: Terje Bendiksby / NTB

Senterpartiet sliter med å lokke velgere. I en ny meningsmåling nærmer de seg sperregrensen, og er nå mindre enn Venstre.

Det er langt mellom lyspunktene for Senterpartiet og partileder Trygve Slagsvold Vedum.

Den ene målingen  etter den andre peker samme vei: Nedover, og i retning sperregrensen. Se også artikkel under.

Senterpartiet får en oppslutning på 5,1 prosent i VGs meningsmåling som er gjennomført av Respons Analyse. Det er en nedgang på 2,5 prosentpoeng fra januarmålingen.

Resultatet gjør at de i februar 2024 ligger hele 8,5 prosentpoeng unna resultatet ved stortingsvalget i 2021. Det er en oppsiktsvekkende tilbakegang.

NTB melder om saken.

– Resultatet på målingen er bare et uttrykk for manglende tillit til den kursen vi kjører etter, sier stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp) til VG.

Han gir uttrykk for stor grad av resignasjon.

Resultatet betyr at Senterpartiet nå er mindre enn Venstre, til tross for at Venstre går tilbake med 0,1 prosentpoeng til en oppslutning på 5,8 prosent.

Også Ap går tilbake, og ligger under 20 prosent.

I alt viser meningsmålingen et tydelig borgerlig flertall.

Høyre og Fremskrittspartiet leverer begge gode tall med henholdsvis 27,4 og 14,7 prosents oppslutning, begge med en økning på 1,2 prosentpoeng. Dette er det beste resultat for FrP på en god stund.

For de andre partiene ser målingen slik ut (endring fra januarmålingen i parentes): Rødt 4,8 (-0,6), SV 11 (+0,3), Ap 19,1 (-1,4), MDG 3,7 (+0,2), KrF 4,1 (-), INP 2,9 (+1,2) og andre 1,4 (+0,5).

I målingen er 1001 personer blitt intervjuet. Intervjuene er gjort mellom 7. februar og 12. februar. Feilmarginen er på mellom 2 og 3 prosentpoeng.

Les også: 

Blytung periode for Senterpartiet

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.