Partileder Trygve Slagsvold Vedum (SP). Foto: Terje Pedersen / NTB

Med en oppslutning på 19,8 prosent går Senterpartiet videre fram. De puster Arbeiderpartiet med 20,5 prosent i nakken på partimålingen til TV 2 i november.

Sp får en oppslutning på 19,8 prosent på målingen, som er utført av Kantar for TV 2. Det er en framgang på 3,6 prosentpoeng siden samme måling i oktober. Dette er det beste resultatet partiet har hatt siden EU-avstemningen i 1994, da Sp på flere målinger var over 20 prosents oppslutning, skriver kanalen.

På VG/Respons sin måling, som kom tidligere mandag, får Sp en oppslutning på 18,9 prosent.

Tross tilbakegang på 1,9 prosentpoeng er Høyre fremdeles landets største parti, med en oppslutning på 22,1 prosent. Også regjeringskollega Fremskrittspartiet mister oppslutning, med 1,3 prosentpoeng, og ender på 11,5 prosent.

For Kristelig Folkeparti går det derimot heller dårlig. Med tilbakegang på hele 2,3 prosentpoeng ligger KrF på 2,8 prosents oppslutning og langt under sperregrensen. Miljøpartiet De Grønne har tilbakegang på 0,7 prosentpoeng, men ender med en oppslutning på nøyaktig 4 prosent.

Arbeiderpartiet går 2,1 prosentpoeng framover, men ligger med det på bare 20,5 prosents oppslutning blant de spurte. SV går fram 0,6 prosentpoeng og får 7,8 prosent, mens Rødt får tilslutning på 4,9 prosent av de spurte, en tilbakegang på 1,2 prosentpoeng siden oktober.

I alt 79,2 prosent av de 986 personene som ble intervjuet i undersøkelsen oppga partipreferanse. Feilmarginene er på 1,4 til 2,8 prosentpoeng.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.