I målingen som Respons Analyse har utført for VG , får Rødt en oppslutning på 9,4 prosent. Det er 2,8 prosentpoeng mer enn ved tilsvarende måling i januar og opp 4,7 prosentpoeng fra oppslutningen under stortingsvalget i fjor høst.

Begge regjeringspartiene faller på målingen, som ble gjennomført blant 1.000 personer mellom 9. og 14. februar. Arbeiderpartiet faller 1,5 prosentpoeng til en oppslutning på 22 prosent. Senterpartiet går enda mer tilbake, med 1,6 prosentpoeng, og ender med det på en oppslutning på 8,2 prosent.

SV faller også på målingen, men mindre enn regjeringspartiene. Med en tilbakegang på 0,5 prosentpoeng ender partiet på 8,9 prosents oppslutning blant velgerne.

Høyre er landets største parti. Tross nedgang på 0,3 prosentpoeng får partiet en oppslutning på 25,3 prosent. Fremskrittspartiet har derimot framgang på målingen og går fram merkbare 1,9 prosentpoeng til 12,5 prosents oppslutning.

MDG går 1 prosentpoeng tilbake til 2,2 prosent, mens Venstre faller 0,9 prosentpoeng og får tilslutning fra 3,5 prosent av velgerne. Kristelig Folkeparti (KrF) går derimot svakt opp, med 0,3 prosentpoeng, til 3 prosents oppslutning.

Feilmarginen i målingen ligger mellom 2 og 3 prosentpoeng.

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.