Det mektigste partiet i USA er ikke Demokratene eller Republikanerne, det er Unapartiet. En maktkonstellasjon bestående av Demokrater og Republikanere som er vant til å få viljen sin. Nå vil de ha gjennom en ny medielov som lar de store mediene danne karteller. Men lovforslaget har støtt på motstand. Det begunstiger de etablerte og sensuren av konservative kan bli enda strengere.

Offisielt er begrunnelsen for kartelladgangen at mediene da blir sterke nok til å kunne forhandle med Big Tech, f.eks. om kompensasjon for innhold de leverer og Big Tech tjener penger på.

Men som alle vet: Mediene og Big Tech har samme ideologiske innstilling. De ivaretar samme interesser. En slik lov blir bukken og havresekken.

Likevel forsøkte minoritetsleder i Senatet, Mitch McConnell, å rushe loven gjennom. Men det holder at en senator protesterer for at prosessen stanses. Det gjorde Tom Cotton.

McConnell er det ultimate sumpdyr. Han omdirigerte penger fra valgkassene fra pro-Maga-kandidater til kandidater han visste ville tape. Heller en Demokrat enn en Maga.

Makteliten i Washington forsøker å konsolidere makten og de tenker fremover mot 2024. Hvis mediene og Big Tech er på samme side blir det vanskelig for Trump å vinne frem. Men det blir samtidig et enda mer polarisert samfunn hvis den ene parti ikke slipper til orde. Liberale medier klager over polarisering samtidig som de øker den.

Det merkelige med lovforslaget er at Ted Cruz gikk inn for det. Det samme gjør John Kennedy begge dyktige Republikanske senatorer. Hva er det de tenker på? Har de fått tilbud de ikke kan avslå?

Nå vil Demokratene forsøke å henge loven på en større pakke som forsvarsbudsjettet. Dette er blitt en vanlig fremgangsmåte. Man skjuler kontroversielle lovforslag slik at de glir gjennom før det har gått opp for representantene og publikum hva de har stemt for. Slik blir avstanden til velgerne stadig større.

Loven heter the Journalism Competition and Preservation Act (JCPA).

https://www.breitbart.com/politics/2022/12/01/exclusive-mitch-mcconnell-blocked-from-moving-media-cartel-bill-jcpa-via-hotline/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.