Republikanerne i Senatet sa nei til et lovforslag som skulle holde statsapparatet gående til desember og øke gjeldstaket. Demokratene vil trolig prøve på nytt.

Kun 50 senatorer stemte for å behandle lovforslaget, langt færre enn de 60 som kreves. Demokratenes flertallsleder Chuck Schumer endret sin stemme fra «ja» til «nei» i siste liten, slik at partiet kan ta opp igjen forslaget senere.

Det avslåtte forslaget inneholdt finansiering av statsapparatet fram til tidlig i desember, mens det også ble tatt med krisehjelp etter orkanen Ida og andre hendelser, samt for afghanske flyktninger.

Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, avslo forslaget fordi Demokratene også inkluderte en økning av gjeldstaket.

Statsapparatet er foreløpig kun finansiert fram til torsdag denne uka. Demokratene ønsker også å få framdrift for president Joe Bidens infrastrukturprogram og programmer for sosiale reformer.

Den totale prislappen er på flere tusen milliarder dollar.

Blir det ikke enighet, kan deler av statsapparatet måtte stenges ned. Enda større konsekvenser kan det få hvis det ikke blir enighet om å øke USAs gjeldstak enda en gang.

Det vil sende sjokkbølger gjennom økonomien og finansmarkedene hvis USA ikke klarer å oppfylle sine finansielle forpliktelser. Finansminister Janet Yellen har advart mot «katastrofale konsekvenser» hvis det skjer.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.