Dubravka Šuica. Stillbilde: Euractiv / YouTube.

Hvis vi ikke styrer den legale migrasjonen, vil ikke Europa klare å løse sitt demografiske problem, sier EU-kommissær for demokrati og demografi Dubravka Šuica, og peker samtidig på Afrika som kontinentet med den yngste befolkningen.

Det er i et intervju med Euractiv, et medieselskap som spesialiserer seg på nyheter fra EU-system, at Šuica legger frem sine visjoner for befolkningsutviklingen i Europa, hvor hun konstaterer at det er få barnefødsler.

EU-kommissæren, som også er visepresident i EU-kommisjonen, er opptatt av at Europas andel av verdens befolkning i henhold til prognoser vil synke fra 10 prosent i dag til 4 prosent i 2070. «Vi må balansere dette, og det er grunnen til at vi er interessert i global demografi», sier hun.

Šuica hevder at migrasjon vil bli nøkkelen til å opprettholde den demografiske balansen mellom Europa og andre verdensdeler, til tross for at det er et følsomt tema, og hun fremhever spesielt det afrikanske kontinentet – verdens yngste.

Vi forsøker å jobbe tett sammen med Afrika, tilføyer EU-kommissæren, som er fra Kroatia og er visepresident i EPP-gruppen, en sammenslutning av nominelt konservative partier i Europa.

I en FN-rapport fra år 2000 med tittelen «Replacement Migration» – erstatningsmigrasjon – stiller undertittelen spørsmålet: «Is it A Solution to Declining and Ageing Populations?» – er det en løsning for synkende og aldrende befolkninger?

For Šuica synes altså svaret på spørsmålet å være «ja». Påstander om at Europa gjennomgår en befolkningsutskiftning på grunn av lave fødselstall og høy innvandring, blir ikke desto mindre hyppig avfeid som en «konspirasjonsteori».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.