Det var en fin gest, men det spørs om det hjelper. Under mandagens NRK Debatten, som i går handlet om at levekostnadene øker og at flere nordmenn rammes, tok programleder Fredrik Solvang til tårene.

I programmet kunne flere personer fortelle hvor ille de økte prisene slår ut for dem og at de lever i fattigdom, og Matsentralen anslår å måtte dele ut mellom 10 og 11 millioner måltider i år. Det er en økning på 35 prosent sammenlignet med i fjor.

– Matsentralen anslår at behovet egentlig er mye større, og de tror de kunne delt ut dobbelt så mye mat som i dag, sa Solvang før han tok til tårene.

Verdens rikeste land med verdens lykkeligste befolkning?
Norge er på papiret et av verdens rikeste land takket være olje og gass og en fornuftig forvaltning av disse inntektene. Som følge av dette har Norge kunnet holde et høyt nivå på vår velferd, og nordmenn har som følge av dette rett og slett vært kalt «verdens lykkeligste».

Men på Stortinget sitter det politikere som ønsker å gi oss innbyggere en lærepenge, og minne oss om hvor heldige vi er, ikke bare i forhold til fattige i Afrika, men også i forhold til fattige i Europa.

Det er nemlig ingen annen måte å tolke de stramme statsbudsjettene på, samt kutt i velferdsgoder, økte avgifter og den notoriske trangen til å tviholde på de elendige avtalene som er inngått med EU, som for eksempel om energipakkene og Acer.

Man må ha lov til å spørre: Får fattige andre steder i verden det bedre av at vi nordmenn får det verre?

Nytt moteord: Energifattigdom

Arrogante drittsekker
Verken regjeringspartiene, Arbeiderpartiet og Senterpartiet, eller verdensmestrene i utenlandsbistand og FN-support, Høyre, tok seg tid til å delta i Debatten i går.

De var travlelt opptatt med budsjettarbeid, het det seg. Man skal ikke være særlig gløgg for å skjønne at dette må være en latterlig bortforklaring når man dagstøtt kan se, høre og lese hva politikere tar seg tid til å delta i.

Partiapparatene er fylt opp med taletrengte, PR-kåte politikere og tilhørende spinndoktorer, og når det er en politisk korrekt nok sak å posere i – ja, da stikker disse på Stortinget gladelig nesa frem og kakler i vei.

Ved ikke å stille opp i Debatten etterlater disse politikerne et inntrykk av å være arrogante drittsekker som ikke vil stå til ansvar for politikken de har ført.

Viljen til å fortelle oss i Norge at det er viktigst å være solidarisk med et Europa herjet av klimahysteriske politikere som har ødelagt sine egne lands økonomi gjennom å svekke stabil energitilførsel, er et element i dette.

Et annet element er blå, røde og grønne stortingspolitikeres hang til å redde verden ved å fortsette å sprøyte penger inn i land som for lenge siden burde ha fått nok.

Et tredje element er den mislykkede og svært kostbare innvandringen av ikke-integrerbare, som er en formidabel kostnad for den norske stat.

Summen av de tre ovenfornevnte elementene, den meningsløse omstillingen til «grønt skifte» og de mange sementerte løsningene norske politikere har vedtatt i løpet av de siste tiårene, er at vi nordmenn får det dårligere velferdsmessig og økonomisk både på kort og lang sikt.

Den som mener at vi i Norge ikke har fortjent å ha det bedre enn andre, som mener at det er helt naturlig at vi skal ha fattigdom i Norge, som i andre land – ja, dere fortsetter å stemme på Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre, Kristelig Folkeparti, MDG, Rødt eller SV.

Dere andre, som nekter å godta stortingspartier som nedprioriterer nordmenn, må tenke i helt andre baner i tiden framover når dere skal være med på stake ut kursen for innbyggerne og landet vårt.

Les også:

LOs sjeføkonom: – Det grønne skiftet krever at nordmenn må akseptere høyere inflasjon


Kjøp julegavene fra Document!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.