Få timer etter at Fredrik Solvang gråt på direktesendt fjernsyn over fattigdommen i landet vårt, satt stortingsrepresentant for SV, Grete Wold, og forsvarte dagens flyktningepolitikk i debatt med stortingsrepresentant for Høyre, Mari Holm Lønseth. Debatten handlet om muligheten for å drive asylmottak i utlandet. Sistnevnte viser vilje til å tenke nytt, det gjør ikke sosionomen fra SV.

De svakeste bærer den tyngste børa, skriver Frelsesarmeen på sine sider, og de har selvsagt rett i det. Fredrik Solvang forstår også dette, og da han tirsdag kveld innledet til debatt, ble det en sterk opplevelse for seerne. Matsentralen anslår å måtte dele ut mellom 10 og 11 millioner måltider i år som følge av at levekostnadene øker og flere nordmenn rammes, skriver NRK.

– Matsentralen anslår at behovet er mye større egentlig, og de tror de kunne delt ut dobbelt så mye mat som i dag, sier Solvang før han tar til tårene under programmet.

– Når du får den statistikken som bekrefter det de rammede har sagt, blir det veldig sant, sier han. (NRK Debatten)

Skjermdump: Moss Avis

 

Skjermdump: Moss Avis

Document har skrevet flere saker om matkrisen som ikke lenger er under oppseiling, men som er et faktum, ikke bare i Norge.

Skjermdump: Mitt i Nacka

I årevis har vi i Document også skrevet om at så lenge ikke Norge klarer å integrere migranter fra tredje verden, hva enten de har fått status som flyktninger eller opphold på humanitært grunnlag, så vil vi til slutt ikke kunne redde våre egne svake grupper. Deriblant de vi allerede har ‘reddet’.

Derfor ble jeg både overrasket og glad, da Høyre og deres innvandringspolitiske talsperson, Mari Holm Lønseth, i onsdagens Politiske kvarter på NRK fortalte at hun og Høyre er villige til å utrede asylmottak i Afrika. Initiativet bør hilses med glede. Det var på tide at det kom!

Slik tenker ikke SVs stortingsrepresentant Grete Wold.

– Det er veldig spesielt at Høyre nå følger etter FrP på dette området. At vi skal bruke tid og krefter på å utrede oss vekk fra menneskerettigheter og asylinstituttet, og at de faktisk vil at vi skal betale oss vekk fra problemene, finner jeg ganske skremmende. (NRK)

Høyres innvandringspolitiske talsperson, Mari Holm Lønseth (til venstre) og SVs stortingsrepresentant, Grete Wold møttes til debatt i Politisk kvarter, onsdag morgen. Skjermdump: NRK

Mari Holm Lønseth forsøkte så godt hun kunne til å få sosionomen fra SV til å forstå at det ikke handler om å betale seg vekk fra problemene, snarere tvert imot. Uten at hun med et ord nevnte de stadig flere som sliter med å få endene til å møtes i her i vårt eget land, sa hun ganske enkelt at det hjelper veldig lite på verdens flyktningeproblemer, med over 100 millioner mennesker på flukt, om Norge tar imot et par tusen flyktninger fra FN.

– Vi skal selvsagt ta imot mennesker i Norge, vi skal hjelpe i nærområdene, men dette vil ikke være bærekraftig om vi ikke også tenker på nye løsninger for de store migrasjonsutfordringene vi ser i verden, sa hun.

Matematikken er såre enkel, men bærekraft er beklageligvis ikke det første SV tenker på når det gjelder hvem og hvor mange vi i Norge kan hjelpe. For SV er bærekraft synonymt med elektriske biler, sykler, åpne grenser og hjelp til alle, alltid.

Hvem som skal betale for den politikken, forstår vi alle etter å ha sett Debatten på NRK. Takk til Fredrik Solvang.

Les også:

Enorm vekst i sosialhjelp til innvandrere

Fake news NRK: – Europas grenser er stengt. Fakta: Over en halv million asylsøkere

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Ekte og usminket sannhet koster. Et abonnement på Document kan hjelpe også deg til å forstå mer av galskapen som omgir oss.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.