Leder for Konservativt, Erik Selle. Foto: Jostein Skevik/Konservativt

Landsmøtet i Partiet De Kristne vedtok lørdag at partiet skifter navn til Konservativt. Navneendringen trer i kraft med umiddelbar virkning.

Det foreløpig nokså lille partiet De Kristne har en stund drøftet et navneskifte. Nå har det altså funnet sted, og det nye navnet er Konservativt.

Det melder avisen Dagen.

Bakteppe for navnebyttet er et ønske om bedre kommunikasjon med velgerne som tilhører den politiske retningen partiet er fundert på, fremgår det i en pressemelding fra partiet.

– Politikken vår er den samme, men vi er sikre på at vi nå vil få et større nedslagsfelt. Etter at Høyre forlot sin konservative forankring, har vi fått et konservativt vakuum i Norge. Dette ønsker vi å fylle, sier nestleder Thomas Moltu til avisen.

På partiets hjemmeside er det nye navnet allerede på plass, og her kan man lese følgende om partiets ståsted:

Norge tilbake på fast grunn!

Konservativt er et landsdekkende, politisk parti som også i framtiden vil bygge samfunnet på friheten og tryggheten i den kristne tro og lære. Det er nemlig ikke oljen alene som har gjort Norge til en internasjonal suksess. Ei heller sosialismens vilje til å regulere og begrense. Det er den tusen år lange forankringen i kristendommen som har løftet oss opp og fram som nasjon, både moralsk og økonomisk.

Partiet oppsummer disse punktene som sine kjernesaker:

*Styrk Forsvaret og Heimevernet

*Bygg beredskapslager i Norge

*Stans radikal kjønnsideologi

*Bevar Norges kristne grunnvoll

*Mer velgermakt, mindre partimakt

Partiet har til tross for mye hardt arbeid for å bli lagt merke til, ikke klart å komme seg opp til å være mer enn et promilleparti. De er «et i haugen» av små partier som utgjør (den voksende) kategorien Andre i meningsmålingene.

Document omtalte nylig utviklingen og fordelingen innen Andre-kategorien, i forbindelse med en måling fra oktober i år:

Det noteres at andre partier nå får hele : 6,1 (+1,6). Blant disse har Demokratene 2,2 prosent og Industri og Næringspartiet 1,9 prosent, og er de største i kategorien. Pensjonistpartiet ender på 0,7, Sentrum 0,5 og De kristne 0,3,  Alliansen 0,2, Helsepartiet 0,2. Folkets parti er ikke oppgitt med noe resultat i denne målingen.

Som man ser, har Konservativt (tidligere De Kristne) et stykke vei å gå her.

Document (Doc TV) har for kort tid siden hatt en samtale med partileder Erik Selle: 

Doc-TV: En samtale med Erik Selle

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.