Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

På Nettavisens januarmåling fra Sentio, får Fremskrittspartiet en ny bunnotering på 8,4 prosent. Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet mottar velgere fra Frp, men det er velgerlekkasjen til «andre partier», småpartiene som ikke er representert på Stortinget, som er mest interessant. Hele 48.026 velgere går fra Frp til disse partiene.

Størst oppslutning av småpartiene får partiet De Kristne, med 1,1 prosent. Deretter kommer Sentrum, Pensjonistpartiet og Liberalistene, alle med 0,7 prosent.

Lederen av Partiet De Kristne (PDK), Erik Selle sier han er fornøyd med målingen:

– PDK er glad for at vi synes i målingen med 1,1 prosent, men potensialet er uendelig mye større. Hvis alle som er enig med PDK stemmer på oss, kommer vi inn ved valget 13. september, sier Selle.

Erik Selle er fornøyd.

Demokratene er også i kategorien «de andre». De får 0,4 prosent på målingen. Krf, Rødt og Venstre er alle under sperregrensen og ville tilsammen fått 5 mandater i et stortingsvalg (Krf 1 mandat, Rødt 2 mandater og V 1 mandat). Dermed er Krf og Venstre nærmest utradert. Frp ville mistet 11 mandater og Senterpartiet ville doblet sine fra 19 til 38. MDG ville økt fra 1 mandat til 12.

Med dette resultatet blir det regjeringsskifte med Sp og MDG i viktige posisjoner.

Nettavisen

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her. Vi har trykket nytt opplag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂