Steve Bannon og hans rådgivere mener det er påfallende at Bolsonaros parti fikk stor fremgang i nasjonalforsamlingen og har flertall, samtidig som små marginer gjorde at presidenten ikke ble gjenvalgt. Valget i Brasil foregår elektronisk.

Dekningen i NRK var blottet for fakta. Bare varme ord. Dinesh d’Souza kan fortelle at en av provinsene i nordøst som er kontrollert av kartellene, sørget for å levere stemmer for Lula. De jublet da han vant.

  • Bolsonaro’s party dominated the election and with the other conservative parties, will dominate the lower House in Brazil.
  • Bolsonaro was winning the election up to a certain point and then every ballot drop was won by the socialist candidate.  “The math doesn’t make sense at all.” Mathew Tyrmand.
  • The Mainstream Media all “pounded in immediately” says Bannon to claim the win for the socialist.
  • “There’s been no transparency.  There’s been censorship.  There’s been arrests of opposition.  There’s been penalization from the court to Bolsonaro’s party.”  Says Thyrmand.

Det vi kan konstatere er at mediene har mobilisert og propagandert mot Bolsonaro helt siden forrige valgkamp. NRKs Arnt Stephansen presterte å si at hvis brasilianerne valgte Bolsonaro fortjente de ikke demokrati.

Det er forbausende hvor likelydende propaganda de bruker om Trump, Bolsonaro og Netanyahu. Det er opplest og vedtatt at de kanskje ikke kommer til å godta resultatet, men bli sittende og kanskje forsøke et kupp. NRK gjentar dette som om det er fakta.

NTBs referat av Lula var en kopi av Biden: Han skulle redde nasjonens sjel og styre mot kjærlighet og fred. Den korrupte politikeren som ble dømt til mange års fengsel?

– Vi går mot nye tider med fred, kjærlighet og håp. Jeg skal lede 215 millioner brasilianere, og ikke bare dem som stemte på meg. Det er ikke to Brasil. Vi er ett land, ett folk, en stor nasjon, sa Lula i sin første tale etter valgseieren.

Det samme sa Biden. Da hadde 27.000 soldater besatt Washington og han gikk øyeblikkelig i gang med å ødelegge høyrefløyen og landets økonomi. Det har han klart på forbausende kort tid.

Lula kopierte også Biden ved å si:

– Det er ikke i noens interesse å bo i et splittet land i en konstant krigstilstand. I dag erklærer vi til verden: Brasil er tilbake!, sa Lula til applaus.

Har den nye totalitære venstresiden et felles PR-byrå som forsyner dem med talking points?

Selv Harald Stanghelle skriver en kommentar skåret over samme lest:

Enda en valgbenekter?
Vil Netanyahu «ta en Trump» ved å nekte å godta et resultat som går ham imot i det israelske valget?

Med denne kommentaren bekrefter Stanghelle at Aftenposten er del av den reaksjonære fronten som benytter løgn og manipulasjon for å stoppe kandidater som har befolkningen i ryggen og ønsker å forsvare nasjonens interesser.

Det at argumentene er de samme enten de fremsettes i Washington, Tel Aviv eller Oslo viser at det er snakk om en front som har kontroll over mediene, men som frykter velgerne.

Denne fronten hater Bibi, Trump, Bolsonoaro og Orban, og nå har de fått et nytt hatobjekt: Giorgia Meloni. Det begynner å bli ganske mange å holde styr på. Men ved å ensrette propagandaen klarer de å gjøre budskapet enkelt: I bakgrunnen synger ikke skogene, men Adolf.

Når liberalere risikerer å miste makten spiller de valgbenekterkortet, så også Yair Lapid.

I et intervju med Ynet – nettutgaven til en av Israels største aviser – advarer han mot at rivalen Benjamin «Bibi» Netanyahu kan komme til å trekke valgresultatet i tvil. Og slik plassere Israel i et tvilsomt selskap av land der valgbenektere skaper kaos.

Aftenposten mener det er brudd på loven å filme opptellingen. Det lyder underlig. I USA er det en garantert rett. Det var Demokratene som kastet ut Republikanske observatører i 2020.

Selv har Netanyahu allerede sagt at Likud-aktivister vil filme opptellingen, selv om dette er brudd på valgloven. Slik undergraves troen på et rettferdig valg – hvis det da ikke går hans vei.

Kan jøder bli nazister?

Sammen med Nils-Inge Kruhaug i NTB kjører Aftenposten frem kanonene mot Itamar Ben-Gvir og Smotrich, de to nye høyrepartiene som nærmest garanterer flertall for Bibi. Også for Stanghelle er dette et bevis på at israelske velgere går til høyre, langt ut til høyre, så langt at det er ubehagelig. For hva er det man finner hvis man går langt nok ut på høyresiden? Stanghelle vil ikke trekke konklusjonen, men overlater det til leserne: Kan jøder bli så høyreekstreme at det tipper over mot nazisme? De har selv blåst til ilden ved å spørre om ikke Israels oppførsel i de okkuperte områdene minner om Nazi-Tysklands. Dette begynner nå å bli en akseptert holdning hos den korrekte meningseliten. Kanskje spørsmålet bør reformuleres; Er det sentrum-venstre som er blitt radikalisert?

USA truer med konsekvenser, og Huitfeldt er på samme side. Det kan bli en ny front mot Israel. Men Bibi vil ha mange hester å spille på. Hvis det blir en rød tsunami i USA 8. november kan han se frem til at Trump stiller i 2024. Det vil ryste establishment.

Slik mediene og venstresiden har behandlet Bibi kommer han ikke til å strekke ut en hånd. De  har gått etter strupen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.