Nytt

Bibi og Trump omfavner hverandre i Det hvite hus mandag 25. mars. Foto: Carlos Barria/Reuters/Scanpix

USA anerkjenner Golan som israelsk. Det skjedde under en seremoni i Det hvite hus med Bibi Netanyahu. Samtidig bombet israelske fly Gaza.

Det var en maktdemonstrasjon av de sjeldne. Aldri har Israel vært mektigere, takket være den amerikanske presidenten. Først flyttingen av ambassaden til Jerusalem. Så Golan. Det er nesten til å bli svimmel av.

Hamas har kanskje gitt Bibi seieren ved valget 9. april ved for annen gang å sende raketter mot Tel Aviv. Denne gang var det ikke et uhell, og rakettene traff. Bare flaks gjorde at ikke mennesker ble drept.

During a White House visit by Netanyahu, Trump signed a proclamation officially granting U.S. recognition of the Golan Heights as Israeli territory, in a dramatic shift from decades of U.S. policy. Israel seized the strategic land from Syria in the 1967 Middle East war.T

Medier og Demokrater jamrer: Dette har aldri skjedd før. Trump beveger seg langt utenfor de opptrukne linjene.

Men faktum er at de opptrukne linjene ikke gjelder lenger. De er visket ut i sanden.

Trump hadde også grunn til å være i godt humør. Mueller-rapporten frikjenner ham for Russia collusion. Et bedre utgangspunkt for valgkampen kunne ikke Trump ønsket seg.

Kjøp Holocaust-bokpakken fra Document Forlag her!