Valgmyndighetene i Brasil erklærer Lula Da Silva som vinner av presidentvalget. Valget har stor symbolsk betydning for kampen som pågår mellom globalister og venstresiden på den ene siden og en mer nasjonalorientert politikk på den andre, tuftet på familie, Gud og forsvar.

Etter første valgrunde fikk venstresiden sjokk. Lula ble ikke valgt. Bolsonaro gjorde det langt bedre enn gallupene hadde vist.

Målingene kan ha undervurdert Bolsonaro for å ta motet fra hans velgere, akkurat som med Trump i 2016. Akkurat som i USA er mesteparten av mediene venstreorienterte.

Da det kom til stykket klarte Lula å hale i land seieren. Brasil er verdens fjerde største demokrati.

Bolsonaro er populær blant vanlige mennesker, mens Lula appellerer til et lumpenproletariat og en nomenklatura.

Mediene nevner ikke at han ble dømt for korrupsjon.

Derimot malte mediene frem et bilde av at Bolsonaro ikke ville respektere resultatet, og derfor var en trussel mot demokratiet, akkurat som Trump. De fremstilte begge som udemokratiske. I virkeligheten var det mediene som ga seg selv en mulighet for å bannlyse dem, hvis de følte det var nødvendig.

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.