Fredag talte Bolsonaro til en gruppe tilhengere av USAs tidligere president Donald Trump i Florida, under et arrangement i regi av den konservative organisasjonen Turning Point USA, ledet av Charlie Kirk.

– Det gikk jo så bra i Brasil, jeg skjønner ikke hvorfor venstresida vant, sa Bolsonaro.

– Juks, ropte tilhørerne.

– Det høres svært kjent ut, kommenterte Kirk, som også var sentral i å spre påstanden om at det var juks som ga Joe Biden seieren over Trump i USA i 2020.

Storming

Bolsonaro kommenterte ikke direkte hendelsene i Brasilia 8. januar, da flere tusen tilhengere av ham stormet nasjonalforsamlingen, presidentkontoret og høyesterett.

Han etterforskes nå for å ha trukket i trådene under opptøyene.

Over 1.200 mennesker er pågrepet etter stormingen, blant dem flere nære medarbeidere av Bolsonaro.

Kuppforsøk

Brasils venstreorienterte president Luiz Inacio Lula da Silva mener stormingen av brasilianske institusjoner i januar var et kuppforsøk og anklager Bolsonaro for å ha deltatt i planleggingen.

– I dag er jeg sikker, og la meg si det høyt og tydelig: Han forberedte kuppet, sa Lula til RedeTV torsdag kveld.

– Jeg er sikker på at Bolsonaro deltok aktivt, og at han fortsatt prøver å delta, la han til.

Bolsonaro har oppholdt seg i Florida siden valgnederlaget var et faktum, men den ytterliggående høyrepolitikeren som omtales som tropenes svar på Donald Trump, sier at han fortsatt vil være aktiv i brasiliansk politikk.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.